Dovy Natourcriterium in Roeselare mikt opnieuw op toprenners op dinsdag 25 juli

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Dit jaar organiseert de vzw Roeselare Koerst voor de achtste keer het Dovy Natourcriterium in het centrum van de stad Roeselare. De organisatie staat elk jaar garant voor een vlekkeloze organisatie en een hoogstaand deelnemersveld.

Zo konden de wielerliefhebbers de voorbije jaren toppers zoals Chris Froome, Nairo Quintana, Marcel Kittel, Greg Van Avermaet, Rui Costa, John Degenkolb, Ivan Basso, Samuel Sanchez, Thor Hushovd, Ryder Hesjedal, Phillippe Gilbert en Jurgen Van den Broeck aan het werk zien in Roeselare. Dit jaar zal dit niet anders zijn, want vzw Roeselare Koerst heeft enorm geïnvesteerd in het event. Ook voor deze achtste editie zullen weer Tourhelden en renners die het voorjaar mee kleur hebben gegeven aan de start verschijnen. Om nu al namen vrij te geven is het nog een beetje te vroeg, maar de contacten zijn gelegd en eerstdaags volgen ongetwijfeld de eerste contracten. Maar het is zeker de bedoeling om minstens één truiwinnaar van de Tour naar Roeselare te brengen.

Programma

Om 15 uur start het event met een afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen nabij het de Coninckplein. De wedstrijd heeft een afstand van 40 km en is verdeeld in 20 ronden van 2 km. De aankomst is omstreeks 16uur.

Liefhebbers van het retrogebeuren komen daarna aan hun trekken met de MUM Retrokoers. Alles staat in het teken van dit retro koersspektakel: wagens uit vervlogen tijden, antieke koersfietsen, een rijdende fanfare en andere ingrediënten zorgen voor een retrobeleving uit vervlogen tijden. Het wordt een heerlijk ouderwets criterium voor fietsen doorspekt met nostalgie, humor en een pak randanimatie. De officiële start vindt plaats om 16.30u, voorafgegaan door een voorstellingsronde.

Om 18 uur starten de eliterenners met een tijdrit over één ronde van 2 km. Vanaf 18.30u worden de renners voorgesteld op het podium nabij de aankomst.

Om 19 uur start dan het 8ste Dovy Natourcriterium. De wedstrijd wordt betwist over 100 km, verdeeld in 50 ronden van 2 km. Omstreeks 21.30u is de opvolger gekend van Greg Van Avermaet. De start- en aankomstplaats van het criterium is aan het de Coninckplein. Toeschouwers hebben opnieuw de mogelijkheid om handtekeningen te verzamelen in de Teerlingstraat. Dit spektakel is volledig gratis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.