Douviehuis 2020 wordt pop-uprestaurant

Sofie Reyns van Traiteur Le Plat en eigenares Ellen Vileyn. © MD
Redactie KW

Vanaf vrijdag 9 oktober wordt het Douviehuis 2020 gedurende vier weekends een pop-uprestaurant. Gedurende elk weekend komt een ander thema aan bod. Alles gebeurt met strikte inachtneming van de coronamaatregelen.

“Twee jaar geleden maakten we van het historische Douviehuis in Moenaardestraat 2 in Watou een vakantiehuis voor 32 personen”, zegt eigenares Ellen Vileyn. “Nu is ook de bijhorende feestzaal Douviehuis 2020 klaar. Die is geschikt voor evenementen, seminaries, vergaderingen, tentoonstellingen, workshops en teambuilding. Maar omdat door corona voorlopig weinig reservaties binnenkwamen, besloten we zelf iets te organiseren: Douviehuis popt!”

Vier weekends lang wordt het Douviehuis 2020, in samenwerking met Flor Lepla en Sofie Reyns van Traiteur Le Plat uit Voormezele een plaats waar je culinair zal verrast worden.

Zintuigen prikkelen

De eerste sessie van deze culinaire trip, ‘The Senses’ die plaats heeft op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober, wordt meteen eentje waar alle zintuigen zullen worden geprikkeld. Laat je onderdompelen en durf het aan om deze allemaal scherp te stellen tijdens een niet zo traditioneel vijfgangenmenu. Wat je eet, wordt niet vooraf verteld. Wie niet waagt, niet wint! Bovendien moet een van de vijf gerechten blind gegeten worden. Men moet dus proberen te ruiken, smaken, proeven, voelen en zelfs horen wat men aan het eten is. Het menu is inclusief drank, van aperitief tot koffie.

Deelnemen kost 85 euro per persoon. Reserveren en betalen kan via https://traiteurleplat.be/webshop/?_facet1=douviehuis

Noteer alvast volgende data in de agenda. Sessie #2: Tapa Tapats (30 en 31 oktober): 50 euro. De zaterdag is wel al uitverkocht. Sessie #3: The Hunt (13 en 14 november) staat in het teken van het jachtseizoen. Deelnemen kost 85 euro, alle drank inclusief Sessie #4 is de Mimosa Brunch (28 en 29 november) 50 euro all-in, en heeft plaats op zaterdag en zondagmiddag vanaf 10.30 uur.

Meer info via: www.douviehuis.be/douviehuis-popt/, www.douviehuis.be en www.traiteurleplat.be (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier