Dorpsrestaurant in Vleteren viert tweede verjaardag

Vanessa Soulliaert (rechts) is een van de drijvende krachten achter het dorpsrestaurant. © GF
Redactie KW

Het Dorpsrestaurant van Vleteren bestaat deze maand precies twee jaar. Het initiatief van Zorg in de Binnentuin, de gemeente en OCMW Vleteren wil mensen samenbrengen voor een lekkere maaltijd in een gezellig decor.

Het Dorpsrestaurant opent elke eerste maandag van de maand de deuren in de Sceure van 11.30 tot 14 uur. “Mensen met een beperking, langdurig zieken of thuiswonenden ouder dan 65 jaar zijn welkom om te genieten van een lekkere maaltijd. Voor 8,50 euro krijgt je soep, hoofdgerecht, dessert, koffie en water of tafelbier bij de maaltijd. Vrijwilligers uit de buurt zorgen voor een gezellige ontvangst, goede bediening en een babbeltje. Mensen die een handje willen toesteken, kunnen zich melden bij de zorgcoach”, legt zorgcoach Chantal Vanzieleghem uit.

Sprekers en activiteiten

De voorbije twee jaar werden ongeveer 600 maaltijden bereid. “Momenteel schuiven er gemiddeld 40 mensen aan tafel. Ter gelegenheid van deze verjaardag worden enkele gratis maaltijden en drankkaarten verloot onder de deelnemers. Enkele keren per jaar komt een spreker een interessant thema toelichten of organiseren we een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan informatie rond tegemoetkoming of valpreventie, een kaarting, een spelnamiddag met de lokale school, een nieuwjaarsfeest, een muzieknamiddag…”

Voor deze editie van het Dorpsrestaurant waren er 39 inschrijvingen. “Op het menu stond verse dagsoep, witloof in hespenrolletjes met puree en een vanillepudding met speculoos. Het was trouwens de laatste keer voor zorgcoach Chantal. Ze werd daarom ook in de bloemetjes gezet”, zegt Vanessa Soulliaert, een van de drijvende krachten achter het Dorpsrestaurant.

Reserveren vooraf is noodzakelijk en kan tot dinsdag om 16 uur, voorafgaand aan het Dorpsrestaurant, telefonisch bij Vanessa Soulliaert via 0473 52 23 92 of via mail naar dorprsrestaurant@telenet.be. Wie problemen heeft met vervoer kan dit melden, zodat er een passende oplossing kan gezocht worden. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier