Dorpspunt Stavele voortaan honderd procent West-Vlaams

Vrijwilligster Tine Claeys en begeleidster Aarke Reniere van ’t Dorpspunt in Stavele. “Wij hopen lokaal ambassadeur van de gemeente Alveringem te worden. Stemmen maar!” © Anne Bovyn
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

POM West-Vlaanderen en Inagro hebben aan ‘t Dorpspunt in Stavele het label ‘100 procent West-Vlaams’ toegekend. Het is nu officieel een West-Vlaams streekhoekje.

Een West-Vlaams streekhoekje is een streekwinkel, delicatessezaak, buurt –of hoevewinkel waar men een assortiment van honderd procent West-Vlaamse streek –en hoeveproducten aanbiedt. ‘t Dorpspunt in Stavele ademt het principe van korte keten. De dorpswinkel met ontmoetingsplaats die uitgebaat wordt door mensen van De Lovie verkoopt onder meer Stavelse honing en confituur van ’t Zoetemoentje, quinoa van landbouwer Hans Gheldof uit Gijverinkhove, verse vruchtensappen van Frambiosa y Besos uit Beauvoorde, koffie en thee van La-Thé uit Reningelst, picon van ’t Jachthuis in Stavele, enzovoort. Alle producten zijn apart of via geschenkmanden verkrijgbaar en worden desgewenst ook nog in mooie verpakking aangeboden. Begeleidster Aarke Reniere zegt dat ‘t Dorpspunt vereerd is met de erkenning.

Extra producenten

“Korte keten is ons handelsmerk”, reageert Aarke. “Om in aanmerking te komen voor het label moet je minstens tien verschillende streekproducten verkopen. Wij zitten daar ruimschoots boven. Toch staan we open voor nog extra producenten. Pluspunt is ook dat wij democratische prijzen kunnen hanteren. De prijs die de producent vraagt, is hier ook de verkoopprijs. Wij hoeven vanuit ‘t Dorpspunt immers geen winst te maken. Wat de meerwaarde is van dit nieuwe label? Het feit dat we vanwege de provincie promotiemateriaal krijgen. Je wordt ook deel van een netwerk. En dat zorgt opnieuw voor verdere naambekendheid.”

Stemmen

Aarke geeft nog mee dat ‘t Dorpspunt deze maand ook deelneemt aan de actie ‘Ikkooplokaal’. Daarmee hoopt het lokaal ambassadeur van Alveringem te worden. “Mensen kunnen stemmen via de link www.ikkooplokaal.be/nl/dorpspunt-stavele. Elke stem telt en we danken iedereen die dat ook effectief doet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier