Dorpscentrum wordt een pak groener

Schepen Greta Vandeputte, hoofd technische dienst Christ Nyffels en burgemeester Bart Dochy (foto Jan Stragier) © ©2023 Jan Stragier
Redactie KW

Het dorpscentrum van Rollegem-Kapelle ondergaat een ingrijpende metamorfose. “Wat er is aan groen in het centrum, is al in een eeuwigheid niet meer veranderd. Het centrum oogt wat kleurloos nu. Dat gaan we aanpakken”, zegt schepen van Groenbeleid Greta Vandeputte (CD&V/VD).

De bestaande groenzones zullen ontruimd en verdiept worden om plaats te maken voor bloemen en bomen. De gemeente maakte een plan op om het dorpscentrum een nieuwe, frisse toets te geven. Daarbij kreeg het gemeentebestuur hulp van een inwoner die leuke ideeën aanbracht voor een fris en aantrekkelijk dorpscentrum. “Deze zomer zal misschien nog niet alles in bloei staan, maar in de toekomst zal iedereen hier kunnen genieten van een aantrekkelijk Sint-Jansplein”, belooft de schepen.

Restaurant

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan het Capellehof, tegenover de kerk van Rollegem-Kapelle. Dat biedt in de toekomst een nieuwe stek voor ‘t Ferm en Mariënstede, twee organisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking. In zijn nieuwjaarsbrief schreef burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) dat het Capellehof op 15 augustus officieel geopend wordt. “In de woning op de site zou eventueel een restaurant uitgebaat kunnen worden. We zijn inmiddels al eens gaan kijken naar Oudenburg waar een gelijkaardig project tot stand is gekomen”, klinkt het. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier