Het gemeentebestuur van Ingelmunster kondigde al met fierheid aan dat de nieuwe Dorpsbrug officieel geopend zou worden op zondag - moederdag - 10 mei. Dit zou gepaard gaan met een groot feest voor alle dorpsgenoten. "In samenspraak met de Vlaamse Waterweg hebben we beslist om dit evenement uit te stellen. In deze tijden zou het onverantwoord zijn om een groot aantal mensen samen te brengen. Er wordt wel verder gewerkt aan de brug, maar een definitieve datum voor de opening kunnen we nu jammer genoeg niet meegeven. We houden jullie op de hoogte", laat het gemeentebestuur weten.

Op sociale media werd al gevraagd of de brug toch op maandag 11 mei zal open zijn. Burgemeester Kurt Windels reageerde: "Niettegenstaande er goed wordt doorgewerkt, zal 11 mei quasi onhaalbaar zijn. Ook de aannemers lijden onder de coronacrisis." (PADI)

Het gemeentebestuur van Ingelmunster kondigde al met fierheid aan dat de nieuwe Dorpsbrug officieel geopend zou worden op zondag - moederdag - 10 mei. Dit zou gepaard gaan met een groot feest voor alle dorpsgenoten. "In samenspraak met de Vlaamse Waterweg hebben we beslist om dit evenement uit te stellen. In deze tijden zou het onverantwoord zijn om een groot aantal mensen samen te brengen. Er wordt wel verder gewerkt aan de brug, maar een definitieve datum voor de opening kunnen we nu jammer genoeg niet meegeven. We houden jullie op de hoogte", laat het gemeentebestuur weten. Op sociale media werd al gevraagd of de brug toch op maandag 11 mei zal open zijn. Burgemeester Kurt Windels reageerde: "Niettegenstaande er goed wordt doorgewerkt, zal 11 mei quasi onhaalbaar zijn. Ook de aannemers lijden onder de coronacrisis." (PADI)