Dorp uit de duizend: Ilse en Gauthier uit Wulvergem

Papa Gauthier Ballyn, mama Ilse Crevits en dochtertje Alina voelen zich prima in Wulvergem.© EF
Papa Gauthier Ballyn, mama Ilse Crevits en dochtertje Alina voelen zich prima in Wulvergem.© EF
Redactie KW

Dat Wulvergem een dorp uit de duizend is, daar zullen velen het mee eens zijn. Het kleinste dorpje van Heuvelland telt slechts een handvol inwoners, maar compenseert dat ruimschoots met zijn gezelligheid. Dat vinden ook Ilse Crevits en Gauthier Ballyn. In de rust van het dorpsleven bouwen ze er hun eigen stek uit.

Gauthier (30) en Ilse (25) zijn beide afkomstig uit de streek. Zij maakte de oversteek vanuit Dranouter, hij vanuit De Klijte. Samen vonden ze elkaar in een ander Heuvellands dorp, Kemmel. In een plaatselijk café sloeg de vonk over. In de zomer van 2017 kochten ze een eigen huis in Heuvellands kleinste dorpje, Wulvergem. Een bewuste keuze van het koppel. “We zochten vooral een geschikte woning waar ook mijn kapperszaak in terecht kon”, legt Ilse uit. “Hier vonden we een ideaal huis dat we makkelijk konden opdelen met een praktische ligging voor mijn klanten die ik al had. Bovendien blijven we in de buurt van familie want ook de generaties voor ons zijn het Heuvelland trouw gebleven.”

Prachtige streek

Een ander element dat zeker een rol speelde in hun beslissing is de rust van het dorpsleven. “We zijn die rust altijd gewend geweest”, aldus Gauthier. “Het was altijd wel de bedoeling om in het Heuvelland te blijven. Het stadsleven heeft ons nooit echt aangesproken. Een avondje uit is gezellig, maar de drukte doet je vrij snel opnieuw verlangen naar rust.”

Sinds kort is het gezin Ballyn een telgje rijker. Op 8 februari kwam de kleine Alina erbij. Opperste geluk voor de familie en dus opnieuw jong bloed voor de Wulvergemse bevolking. Dat is nodig want nog altijd verkiezen veel koppels, vaak om praktische redenen, om te vertrekken. Dat er weinig tot geen praktische voorzieningen zijn, is voor het koppel allesbehalve een probleem. “De auto maakt alles zo gemakkelijk”, lacht Gauthier. “Bovendien ligt de kinderopvang in Kemmel op mijn weg naar het werk. Zo vinden we altijd wel een oplossing. De prachtige streek heeft veel meer voordelen dan die kleine praktische ongemakken.”

Een van die voordelen is voor Gauthier en Ilse het platteland dat vlak aan hun voordeur begint. “We stappen de deur uit en kunnen aan de wandeling met onze hond beginnen”, legt Ilse uit. “Hier geniet je ook veel meer van je privacy dan in een stad. Mensen laten je met rust wanneer je dat wil. Tegelijk is het altijd plezant als er hier iets beweegt in het dorp. Het feestcomité doet echt zijn best en helpt zo mee aan de charme van het dorp.”

Stek in de zon

Dat het gezin voor altijd in Wulvergem zal blijven, dat willen ze niet gezegd hebben. “We hebben nu vooral de praktische keuze gemaakt. Na verloop van tijd zouden we nog voor een ander huis willen gaan, nog meer het platteland in, maar dan liefst wel in het Heuvelland”, weet Ilse. “Ieder jong koppel droomt natuurlijk van een klein boerderijtje met een grote hangar, maar daar komt heel wat bij kijken”, vult Gauthier aan. “We zien wel wat er ooit van komt. Samen hebben we ook wel al eens gedacht aan een buitenverblijfje in de zon, in Spanje of Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld. Maar nu gaat al onze aandacht naar ons gezin en in het bijzonder ons kleine gelukje, Alina.”

(LR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier