Dorine Grootaerd van Sociaal Huis na 37 jaar met pensioen

Dorine Grootaerd blikt tevreden terug op haar loopbaan.© WV
Dorine Grootaerd blikt tevreden terug op haar loopbaan.© WV
Redactie KW

Dorine Grootaerd is deze week met pensioen gegaan, ze was jarenlang een van de gezichten van het Sociaal Huis.

Dorine Grootaerd is gehuwd met Herman Holvoet. Ze is de moeder van Sofie, gehuwd met Pieter Coussement en de lieve oma van Seppe en Febe.

Na haar schoolperiode startte Dorine haar actieve loopbaan op achttienjarige leeftijd. Toen ze 24 was, stapte ze op 1 maart 1984 voor het eerst het bureel van de COO Ruiselede (centrum openbare onderstand) binnen. Het lokaal, dat bestemd was voor het secretariaatswerk en de sociale dienst met één halftijdse sociaal assistente, bevond zich in het gemeentehuis. Roger Verhaeghe en Luc Deleersnyder waren toen respectievelijk voorzitter en deeltijds secretaris.

Als halftijds opsteller werd van Dorine verwacht dat ze het secretariaatswerk (notulen van de raad, de klassering van het archief en de boekhouding) op zich nam. Tijdens haar 37 jaar durende loopbaan veranderde er heel wat. De benaming van de gemeentelijke dienstverlening COO werd OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn). Diverse burgemeesters (Marcel Dupont, Etiënne Biebuyck , Greet De Roo) en voorzitters (Roger Verhaeghe, Willy Verstraete, Gilbert Gelaude, Chris Dewinter en ten slotte Linda Wyckstandt) volgden mekaar op.

“Ik kon me jarenlang samen met goede collega’s inzetten voor de Ruiseleedse bevolking”

De poetsdienst, opgestart in 1981, breidde uit en Dorine moest maandelijks, met de fiets, de geldelijke bijdrage ophalen bij de klanten. In 1992 werd de Mindermobielencentrale en het personenalarm boven de doopvont gehouden en in 1994 deed het computertijdperk zijn intrede. Ook in 1994 werd het gemeentehuis gerenoveerd en diende het OCMW tijdelijk mee met de gemeente te verhuizen naar de sporthal.

Eens terug op het gemeentehuis beschikte het OCMW-personeel over twee lokalen op de benedenverdieping. Door de voortdurende uitbreiding van de dienstverlening en de personeelsbezetting in de sociale dienst, moest het OCMW begin 2007 terug te verhuizen naar het nieuw Sociaal Huis in de Kasteelstraat, waar ze aanvankelijk samen met de politie onderdak hadden. Sinds de laatste verkiezing werd het OCMW ingekanteld door de gemeente en verhuisde het politiekorps naar de Poekevoetweg.

Geen zwart gat

Dorine kijkt tevreden terug op haar carrière. “Ik kon jarenlang samenwerken met goede collega’s en me inzetten voor de Ruiseleedse bevolking”, aldus Dorine. Op 11 februari 2021 trok ze voor het laatst de deur van het Sociaal Huis achter zich dicht en fietste ze naar de Knotwilgenlaan. Wie dacht dat ze nu in het zwarte gat zal vallen, heeft het verkeerd voor. Regelmatig een reisje in het binnenland, een kaartje leggen met de vrienden en samen met haar echtgenoot Herman fietsen op de tandem zijn de plannen.

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.