Doorbraak in Brugse roltrappensaga aan station lijkt in de maak

Al meer dan zes maanden zijn de roltrappen die toegang geven tot de Achiel Van Ackerpromenade op het Stationsplein defect. Er is een oplossing in de maak, maar… niet voor april 2021.

Annick Lambrecht aan de defecte trappen aan het station.©Davy Coghe Davy Coghe
Annick Lambrecht aan de defecte trappen aan het station.©Davy Coghe Davy Coghe

De roltrappen zijn eigendom van VME Globaal Hart van Brugge, de syndicus van de flatgebouwen op de promenade, maar de trappen hebben een publiek karakter. Ze dienen onder meer om het Huis van de Bruggeling te bereiken. Omwille van de veelvuldige defecten en dure herstelkosten stelde de eigenaar de trappen buiten gebruik. Omdat er geen afdak is, zorgt de regen voor insijpelend water. Wat wellicht de schade verklaart.

Na maanden is er een doorbraak in de roltrappensaga. Het stadsbestuur nam de beslissing om de roltrappen over te nemen en op te nemen in het stedelijk domein. De eigenaar moet akkoord gaan, maar die kan zich pas formeel engageren nadat de Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) is samengekomen in haar algemene vergadering. Deze vergadering staat pas gepland in april 2021.

Gemeenteraadslid Annick Lambrecht (SP.A), die in de zomer al eens polste naar de vooruitgang in dit dossier, vindt dat een rare redenering: “Alle flatbewoners willen toch ook dat de roltrap werkt? Wachten tot de lente is belachelijk.”

Burgemeester Dirk De fauw tracht nu in afwachting van de formele eigendomsoverdracht samen met Interparking de trappen eerder in werking te krijgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.