Door de danslessen van Filip D’haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Vrijgezel Caroline Timperman (40) woont samen met haar ouders in Geluveld, een deelgemeente van Zonnebeke. Ze werkt als kinderverzorgster en busbegeleidster in een school voor Buitengewoon Onderwijs in Geluwe. Ze is ook een grote dierenvriendin. Samen met haar vader werkt ze vrijwillig als transporteur voor het Vogelopvangcentrum in Beernem en Oostende. Ze haalt gewonde, jonge of hulpbehoevende wilde vogels en dieren bij de mensen op en brengt die over naar het VOC. Ze is ook al vele jaren fan van Filip D’haeze alias EnZo alias Swoop.

Hoe lang ben je al fan ? Hoe is het allemaal begonnen ?

Door de danslessen van Filip D'haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

“Mijn ouders en ik horen graag muziek. Thuis staat de radio de hele dag op en luisteren we dus elke minuut van de dag naar leuke deuntjes. Samen met mijn ouders ga ik ook al van mijn 12, 13 jaar naar optredens kijken. Het begon echter allemaal met het Radio 2-programma Fiesta. Daar begon mijn hobby en werd ik ook een fervente handtekeningenjager. Toen er in 1993 in Roeselare optredens waren, gingen we daar ook naartoe. Daar heb ik voor de allereerste keer Filip D’haeze gezien. Filip zong nog niet, maar hij was wel danser – samen met Gino – bij Paul Severs. Mijn eerste foto was een feit.”

Door de danslessen van Filip D'haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

“Filip begon dan als solo-artiest onder de naam Phil Dean. Ik bleef hem ook volgen, ging regelmatig naar optredens, maar toch vond ik niet dat ik toen al een échte fan was. Dat werd ik pas in 1996, toen Filip startte met de boysband EnZo. Ik had nog geen rijbewijs, maar gelukkig kon ik rekenen op mijn ouders die mij overal naartoe brachten. Trad EnZo tijdens de vakantieperiode op, dan ging ik daar met het openbaar vervoer naartoe, zelfs tot in Limburg.”

Door de danslessen van Filip D'haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

“Na EnZo deed Filip nog heel wat andere projecten : Matiz, Fury, Whoopz, PartyBooster, én Swoop. Ik deed mijn best om hem overal te volgen, ook toen hij speelde in de musical Romeo & Julia en Evita. Toen ik mijn rijbewijs behaalde, had ik meer vrijheid en ging het gemakkelijk om naar optredens te gaan. Intussen was mijn moeder ook verslaafd geraakt, zodat we vaak samen erop uit trokken. De ambiance die Filip brengt – als solo-artiest of met Swoop – zorgt ervoor dat alle problemen uit mijn lichaam verdwijnen. Ik krijg nieuwe energie en daarom blijf ik Filip zo bewonderen en steunen. Intussen ben ik al 20 jaar échte fan en ik hoop dat er nog veel bijkomen.”

Door de danslessen van Filip D'haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

Bezit je veel merchandising ? Neem je vaak foto’s ?

“Qua merchandising hou ik het nogal rustig. Het meeste wat ik bezit is van de groep Swoop : een tas, uurwerk, sleutelhanger, sjaal, een spiegeltje… Ik bezit ook één kussen met enkel Filip erop. Ik heb praktisch al zijn singles en cd’s en massa’s foto’s. Deze herinneringen zijn voor mij onbetaalbaar en onvervangbaar.”

Door de danslessen van Filip D'haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

“In de zomer heeft Filip veel optredens. Ik ga dan ook naar Oostende Koerse en naar Feest op het Plein, enzovoort. Als het mogelijk is, ben ik van de partij. Ik denk dat ik tussen de 80 en 90% van zijn optredens bijwoon. En Filip heeft véél optredens op jaarbasis. Dat zijn er dus nogal een pak (lacht).”

Vertel eens de échte geheimen, de anekdotes ?

Door de danslessen van Filip D'haeze werd Caroline uit Geluveld minder verlegen

“In de periode van EnZo had Filip ook een cd-winkel in Waarschoot, waar ik regelmatig naartoe ging. Niet enkel om een cd aan te kopen, maar ook om bij te praten. Dat verliep altijd in een losse en gemoedelijke sfeer. Toen Filip de dansgroep 2B Funcky oprichtte, vroeg hij aan mij of ik wilde meedansen. Mijn zelfvertrouwen was niet groot, ik was ook verlegen, maar door de danslessen en de aanmoedigingen van Filip kreeg ik meer zelfvertrouwen en daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor. En toen ik 35 jaar was, kwam Swoop optreden tijdens mijn verjaardagsfeestje.”

(PADI)