Bewegen en sporten blijven belangrijk in deze quarantainetijden. Daar zijn alle experten het over eens. Sporten doe je het liefst alleen, desnoods met twee, maar zeker niet in groep. Wandelen met het gezin mag wel, en is zelfs aangeraden.

Om de wandeltocht voor de allerkleinsten boeiend te maken, organiseren steeds meer buurten en wijken een 'berenjacht'. Daarbij worden de mensen in de regio gevraagd om een pluchen beer aan het raam te plaatsen, waarnaar de kinderen op zoek kunnen gaan. Onder meer in Sint-Michiels is dit al een groot succes.

"Mijn 4-jarig zoontje Lucca vindt het de max", vertelt mama Sarah Van den Bossche, die het idee lanceerde in de Facebookgroep van Sint-Michiels. "Voor hem is er geen school meer, de speelparkjes zijn gesloten... Allemaal terecht, maar de wandelingen langs huizen waren voor hem toch wat saai. Nu is dat niet meer het geval. Toen ik het idee tegenkwam op internet, aarzelde ik niet om het verder te delen. Nu is er ook nood aan positief nieuws."

Naast Sint-Michiels is het initiatief ook in Oedelem al een groot succes. Volgt ook jouw buurt?

Onder meer in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels is het initiatief een zeer groot succes. (GF)
Bewegen en sporten blijven belangrijk in deze quarantainetijden. Daar zijn alle experten het over eens. Sporten doe je het liefst alleen, desnoods met twee, maar zeker niet in groep. Wandelen met het gezin mag wel, en is zelfs aangeraden. Om de wandeltocht voor de allerkleinsten boeiend te maken, organiseren steeds meer buurten en wijken een 'berenjacht'. Daarbij worden de mensen in de regio gevraagd om een pluchen beer aan het raam te plaatsen, waarnaar de kinderen op zoek kunnen gaan. Onder meer in Sint-Michiels is dit al een groot succes."Mijn 4-jarig zoontje Lucca vindt het de max", vertelt mama Sarah Van den Bossche, die het idee lanceerde in de Facebookgroep van Sint-Michiels. "Voor hem is er geen school meer, de speelparkjes zijn gesloten... Allemaal terecht, maar de wandelingen langs huizen waren voor hem toch wat saai. Nu is dat niet meer het geval. Toen ik het idee tegenkwam op internet, aarzelde ik niet om het verder te delen. Nu is er ook nood aan positief nieuws."Naast Sint-Michiels is het initiatief ook in Oedelem al een groot succes. Volgt ook jouw buurt?