Door achterstand vinden nivelleringswerken op strand ook plaats tijdens krokusvakantie

Omdat de nivelleringswerken op het strand van Knokke-Heist door de vriestemperaturen hebben stilgelegen, wordt er tijdens de krokusvakantie doorgewerkt om de achterstand in te halen.

De werken situeren zich tussen de Parkstraat en Anemonenlaan in Heist/Duinbergen en tussen het Rubensplein en de Oosthinderstraat in Knokke/Zoute. De wiel- en rupsladers van de dienst Strandreiniging en een private firma effenen deze zandstroken.

Voor de veiligheid worden wandelaars dan ook verzocht zich niet te begeven in de zones tussen de hoogwaterlijn en zeedijk waar bulldozers aan het werk zijn. Tegen 15 maart zouden alle zones van de strandconcessies geëffend moeten zijn, zodat de badkarhouders hun infrastructuur kunnen beginnen opbouwen.

Ook de aannemer die de voorbereidende werken uitvoert voor zandsuppleties op het strand van Duinbergen is volop aan het werk om de werfketens aan het einde van de zeedijk Heist te verplaatsen naar het strand aan de Meerlaan.

De werklui hebben toelating om 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 het nodige materiaal aan te voeren op de zeedijk en het strand. Het opspuiten van 900.000 ton zand begint eind februari op het strand aan de Parkstraat en schuift dan stelselmatig op tot net voorbij de Zeerobbenlaan.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.