Doodrijder van Charlotte ook verdacht van fraude

Op de plaats van het ongeval in Edewalle legden vrienden van Charlotte knuffelberen en bloemen neer. © Foto Coghe
Laurens Kindt

De man, Andriy P., die vorig weekend het dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij Charlotte Gysel (18) overleed, heeft heel veel spijt. Dat zegt zijn advocaat, Frederik Pollet. Bovendien loopt er ook nog een onderzoek naar fraude door de doodrijder.

“Andriy P. is sinds maandag bij bewustzijn en kon al verhoord worden. Hij is zeer emotioneel en is overmand door spijt. Hij heeft zelf kinderen, waaronder een zoon van 18 jaar oud die net zijn rijbewijs behaald heeft. De implicaties van dit ongeval beseft hij ten zeerste”, klinkt het.

Armen en benen in het gips

Andriy P. liep bij het ongeval zelf zware verwondingen op. Zo zijn twee ruggenwervels gebroken, net als één van de enkels van zijn voeten. Zijn armen en benen zitten volledig in het gips. Desondanks wordt hij bewaakt, zodat hij zeker niet op de vlucht kan slaan. “Fysiek is dat echter onmogelijk, hij kan amper bewegen, maar mijn cliënt begrijpt dat”, zegt de raadsman.

Volgens de advocaat is bestuurder van de pick-up actief als werfleider voor een Spaanse firma, die als onderaannemer voor een bedrijf uit Tielt werkt. Ondertussen blijkt dat er naast het onderzoek naar het ongeval ook een onderzoek loopt naar sociale fraude, inbreuken op de BTW-wetgeving en het niet-correct aangeven van de belastinginkomsten door Andriy P. Over dat laatste onderzoek werd de man nog niet verhoord, zegt zijn raadsman.

Raadkamer

Vrijdag verschijnt de aanrijder voor de raadkamer in Brugge, maar zelf zal hij daar niet bij aanwezig zijn, gelet op zijn medische toestand.

Zaterdag vindt de begrafenis van slachtoffer Charlotte Gysel plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier