Donderdag wordt sportdag in Mesen

Schepen van Sport Kim Develter. © foto EF
Redactie KW

Eerder werd er gestart met een sessie borst-buik-billen en binnenkort komt er een bootcamp van bewegingscoach Jordy Temperman. “Ook de mannen en de jongeren mogen zich zo opmaken voor een sportieve invulling van hun vrije tijd,” aldus schepen Kim Develter op de gemeenteraad maandagavond in Mesen

Begin dit jaar schreven zich liefst 24 vrouwen en 1 man in voor de BBB-sessie. “En die krijgt zeker een vervolg”, weet de schepen van Sport. “We pakken daarnaast ook uit met sporten op maat van iedereen. We spraken daarvoor Jordy Temperman aan, die in Mesen opgroeide maar nu in Wijtschate woont. Er komt over de specifieke sportbeleving een infosessie.”

Meteen zal de schepen dan ook nog eens de sportkampen, die deze zomer voor het eerst in Mesen plaatsvinden, duiden. “Crejaksie vzw, de jeugddienst van de Liberale Mutualiteit zal hiervoor instaan. Op dit moment zijn er twaalf kinderen ingeschreven. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid aan te sluiten op de speelpleinwerking van Heuvelland.” Het schepencollege met burgemeester Evrard voorop is duidelijk in de ban van de sport. Ook algemeen directeur Patrick Florissoone denkt er aan de sportieve groep te vervoegen.

Nog 1.040 Mesenaars

Nog op de gemeenteraad werd in de vragenronde van gedachten gewisseld over de achteruitgang van de Mesense bevolking. “We zijn nog met 1.040 en komen van 1060 Mesenaars”, nam burgemeester Evrard het woord. “Een verklaring heb ik daar niet voor. Wel heb ik weet dat twee grote families de gemeente verlaten hebben. Ik blijf positief en merk dat er heel wat vrouwen van Mesen zwanger zijn. Ik kreeg ook heel wat huwelijksaanvragen binnen, voor ééntje heb ik zelfs mijn verlof moeten verplaatsen. In de Kerkstraat en in de Nieuw-Zeelandstraat komen er straks 14 nieuwe woningen. En dat zijn toch weer 53 mensen erbij.” Het was verder schepen Develter die ook nog de Mooimaker en Krak van Mesen een stevige schouderklop gaf en kon mededelen dat er een graffiti-sjabloon komt aan een aantal rioolputten. “Niet aan alle 300 natuurlijk. We laten de tekst aanbrengen aan de rioolputten op de Markt en in de aanpalende straten en hopen dat de rokers niet langer hun sigarettenpeuk in de riool gooien.”

Tot slot zal stad Mesen een aantal nadarafsluitingen en verkeersborden aankopen. “Zo moeten we niet langer bij de buren aankloppen voor grote evenementen,” aldus nog de burgemeester. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier