Dominique wil Rollegem opfleuren met zonnebloemen

Dominique Vandecasteele heeft al heel wat plantjes, maar is nog op zoek naar extra plastieken bloempotjes.©ELS DELEU
Dominique Vandecasteele heeft al heel wat plantjes, maar is nog op zoek naar extra plastieken bloempotjes.©ELS DELEU
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Na de gehaakte vierkantjes die Dominique Vandecasteele (66) uit Rollegem vorig jaar verzamelde voor de lapjeskerstboom op Rollegemplaats, is ze nu in de weer met zonnebloemen. “Ik wil graag Rollegem opfleuren met zonnebloemen”, vertelt Dominique.

Ze zocht zaadjes en zaait die uit tot de plantjes beginnen te kiemen. “Ik zal de plantjes uitplanten doorheen Rollegem, zodat ons dorp deze zomer wat fleuriger wordt”, zegt ze. Dominique is ook van plan om van deur tot deur te gaan bij de Rollegemnaars met de vraag of de mensen voor hun huis een zonnebloem willen plaatsen.

Ze doet wel een oproep naar plastieken bloempotjes. “Ik heb momenteel al zo’n 200 potjes gevuld, maar ik heb er zeker nog 500 nodig”, aldus Dominique.

Zonnebloemplantjes

“Wie bloempotjes heeft, mag ze bij mij in het kapsalon in de Aalbeeksestraat binnenbrengen of afgeven op de woensdagmarkt op Rollegemplaats. Ook bloemaarde is welkom.”

Dominique zal woensdag op het marktje in Rollegem ook zonnebloemplantjes uitdelen. Ze zal ook zaadjes ter beschikking hebben.

Fleurige route

“Hopelijk kleurt Rollegem deze zomer mooi geel van de zonnebloemen. “Misschien koppel ik er zelfs een wedstrijd aan vast, of hernemen we de Sint-Antoniuswandeling die vroeger nog bestond. Deze zou in augustus wel eens kunnen leiden langs een fleurige route!” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier