Dominique Vandeville presenteert handgemaakte juwelen op maat

Dominique Vandeville heeft nu haar zaak dichtbij Lauweplaats langs de Leiestraat 1. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Lauwe is een nieuwe, klassevolle handelszaak rijker. Met Jill & Copines gaat Dominique Vandeville (50) de creatieve en vooral unieke toer op. “Handgemaakte juwelen, op maat van de klant, met grondstoffen van de fijnste kwaliteit. Dat is waarmee ik echt wil uitblinken”, klinkt het bij de gedreven onderneemster.

Echt nieuw is de zaak niet. Dominique was al een tijdje actief in Lauwe, maar moest noodgedwongen op zoek naar een alternatief voor haar bestaande activiteiten. “Ik was tot voor kort actief in de Leiestraat waar ik het concept van ‘fashion apero’ had gelanceerd”, laat ze weten. “Een aangenaam kader waarin mensen, voorzien van een heerlijk glas, de nieuwste modetrends konden bekijken. Door de coronacrisis is dat helaas onmogelijk geworden en moest ik dus oplossingen zoeken. Toen ik zag dat er een winkel in Leiestraat vrij kwam, op de hoek met Lauwe Plaats, twijfelde ik niet en hapte ik meteen toe.”

Van fashion apero is er geen sprake meer, waardoor de vibrante Dominique zich volop kon gooien op enkele nieuwe projecten. “Naast stijlvolle en kwalitatieve kleding en juwelen, heb ik ook mijn eigen merk op de wereld losgelaten”, sluit ze af. “Juwelen voor zowel mannen als vrouwen, op maat gemaakt waarbij ik enkel de fijnste materialen gebruik. Bij mijn leveranciers had ik de grootste moeite om juwelen te vinden in bepaalde maten of afwerkingen, dus leek het me niet meer dan logisch om ze zelf te gaan maken.”

De juwelen van Jill & Copines zijn ondertussen ook terug te vinden in een resem kapsalons en schoonheidsinstituten.

Meer info over openingsuren en het aanbod vind je terug op de facebookpagina: www.

facebook.com/jilletcopines

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier