Dominique Persoone kookt met Jani op Vier: “Pure rock ‘n roll en leute!”

Jani en Dominique koken elk vanuit hun kot. (Foto Vier)
Redactie KW

We moeten in ons kot blijven én er is niks dat gezelliger is dan samen koken tijdens deze donkere herfstdagen, dus fleuren Dominique Persoone en Jani Kazaltzis onze vooravond op met het gloednieuwe kookprogramma ‘Cook ensemble’ op Vier, dat start op woensdag 11 november.

Dominique zal vanuit zijn keuken in zijn mancave boven de fabriek aan de slag gaan, terwijl Jani vanuit zijn eigen keuken souschef van dienst is. Mensen kunnen van thuis uit rechtstreeks meekoken. Het straffe? Alles gebeurt volledig live. “Maar echt live, hé”, weet Dominique als we hem kort bellen tijdens de proefopnames. “Dat is pure rock ‘n roll. De grootste moeilijkheid ligt er in dat we met een paar seconden vertraging zitten en we moeten vermijden dat we door elkaar beginnen te babbelen. Maar het wordt sowieso leute en lachen. Dat is ook de bedoeling van het programma: de mensen een goed gevoel bezorgen. Geen sjieke tralala, maar lekker eten klaarmaken alsof we bij hen thuis zijn. En dat we live gaan, is een geestige uitdaging. Daar hou ik van: op start duwen en sjette geven!”

Jani Kazaltzis

Dominique kent Jani van Over de Oceaan, het programma waarbij een groep bekende Vlamingen de oceaan oversteekt met een zeilboot. “Jani is een fantastische gast. Sinds die opnames hebben we regelmatig contact, sturen we berichtjes of bellen we eens. We gingen een paar keer afspreken, maar er kwam altijd wel iets tussen. Ik zat in Japan en later in Congo, toen ook nog eens die lockdown kwam.” Het programma is gebaseerd op een gelijkaardig Frans format. “Al vind ik dat wat ingestudeerd qua mopjes. Nee, laat mij dan maar mijn ding doen. Loopt er iets mis, dan schud ik wel iets uit mijn mouw. Ik ben daar goed in. (grijnst)

Voor Dominique is het ook een aangename verstrooiing, want de tweede lockdown zorgt voor een serieuze domper. “Normaal is dit high season: Sinterklaas, Kerstmis en de feestdagen… Gelukkig bestaat de helft van onze klanten uit vast cliënteel en halen we nog iets uit onze webshop. Maar het zijn rare tijden voor iedereen, dat is een zekere troost. En ooit is het wel eens gedaan.”

Cook Ensemble, elke weekdag om 18.45 uur op Vier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier