Dolgedraaide man schiet vanop balkon naar toeristen en politie: 1 jaar cel

Redactie KW

Een 46-jarige man uit Chaudfontaine die al jaren bij zijn moeder in Nieuwpoort woont heeft 1 jaar cel gekregen voor hallucinante feiten van 8 juni 2018. Hij schoot er richting toeristen en de politie.

Sébastien V. had die dag veel te veel gedronken en stond met een groepje Nederlandse toeristen ruzie te maken op straat. “Plots trok hij naar binnen in zijn flat, verscheen op het balkon met een vuurwapen en haalde vijfmaal de trekker over”, sprak de procureur. “Die Nederlanders liepen uiteraard de schrik van hun leven op. Hij bleef er maar staan zwaaien met het pistool waarna heel wat politie ter plaatse kwam. Zij moesten zelf in dekking gaan liggen omdat V. zijn pistool op hen richtte. Zowat de halve politie Westkust was er ter plaatse. V. riep daarbij meermaals dat ze hem maar moesten neerschieten. De politie kent die man redelijk goed en weet dat hij samenwoont met zijn moeder. De situatie werd erg gespannen omdat ze die vrouw niet konden bereiken op haar GSM en ze nergens te zien was. Ze hoorden de telefoon zelfs binnen rinkelen. Het was dus totaal niet duidelijk of haar iets overkomen was. Pas toen hij na een hele tijd overmeesterd kon worden bleek het om een alarmpistool te gaan. Maar er lagen hulsels bij en het pistool was niet te onderscheiden van een echte Glock. In zijn broeksgesp stak boven een groot mes binnen handbereik. Dit kon zoveel slechter afgelopen zijn. Hij heeft veel geluk gehad dat de politie hem niet neerschoot.”

Bij het overbrengen naar de cel heeft V. ook nog een agent gebeten. Daarnaast stond hij ook nog terecht omdat hij op 28 juni 2018 veinsde dat hij levensmoe was, naar het AZ West werd overgebracht en daar een verpleegkundige in de rug aanviel en naar de keel greep. V. daagde niet op voor zijn proces. Hij moet ook 1.600 euro boete betalen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier