Doelman van WS Zarren afgevoerd met hartproblemen: “Grondig onderzocht”

Mathias Decleir. © foto Kurt
Wouter Vander Stricht

In de wedstrijd KSV Diksmuide B – WS Zarren werd vorige zondag bezoekende doelman Mathias Decleir onwel en diende hij afgevoerd te worden naar het ziekenhuis in Ieper.

De 29-jarige goalie doet het verhaal: “Aan de rust voelde ik al wat ‘steken in de borststreek’, maar ik zocht er niet veel achter. Maar na een kwartier in de tweede helft werd ik ook onwel. In het Ieperse ziekenhuis werden enkele onderzoeken gedaan en bleek het om hartritmestoornissen te gaan.”

“Ik moest niet in het ziekenhuis blijven overnachten en voelde me de dagen nadien vrij goed. Dinsdag ben ik gaan trainen, maar ben ik opnieuw moeten stoppen. Er volgen nu nog wat testen om te kijken wat er precies aan de hand is”, aldus Mathias, die als opvoeder/begeleider werkt in begeleidingscentrum De Kade in Brugge, naast de hotel- en toerismeschool Spermalie.

“Ik mocht deze week weer gaan werken. Er is me door de dokters ook niks verboden, maar niettemin word ik nog eens grondig onderzocht om te kijken wat er echt aan de hand is. Maar zondag tegen KSV Veurne ben ik wellicht niet van de partij.”

Mathias Decleir woont in Staden, speelde er het gros van zijn voetbalcarrière, spendeerde ook een seizoen bij TSC Proven en WS Houthulst en is nu aan zijn derde seizoen toe bij WS Zarren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier