https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Doek valt over iconische feestzaal Rembrandt in Moorslede

De initiatiefnemers achter het nieuwe project ‘Residentie Rembrandt’ bij het vertrouwde gebouw in het centrum van Moorslede: Gert-Jan Hovaere, Wim Vanacker, Daisy Derveaux, Vincent Derveaux en Lode Demuynck. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Met Gasthof Rembrandt verdwijnt een iconisch gebouw uit het centrum van Moorslede. Het voormalige restaurant en de feestzaal worden afgebroken en maken plaats voor een nieuw onderkomen voor poets- en strijkbureau De Klaver en een viertal appartementen.

Gasthof Rembrandt vormde jarenlang een iconische locatie in het centrum van Moorslede. Niet enkel het restaurant in de Roeselaarsestraat, maar ook de achterliggende feestzaal werd volop gebruikt door de lokale bevolking. Talrijke familiefeestjes gingen er door, maar ook het vip-gebeuren van de plaatselijke wielerkoers mocht er plaatsvinden.

Enkele jaren geleden kwam de zaak plots leeg te staan. Een nieuwe uitbater voor Gasthof Rembrandt is er nooit gevonden. Nu is er een oplossing voor de inmiddels verloederde site.

Liever in mensen

“Het begon allemaal een jaar geleden. Met ons poets- en strijkbureau De Klaver zitten we momenteel op de Markt in Moorslede”, vertelt voorzitter Gert-Jan Hovaere. “Ons statige handelspand is dringend aan herstellingen toe, maar de middelen die nodig zijn voor een grondige renovatie willen wij liever investeren in onze mensen. We zochten naar een nieuw pand, centraal in onze gemeente, en kwamen uiteindelijk uit bij Gasthof Rembrandt.”

Hovaere sprak Vincent Derveaux van Immo Derveaux aan. Ook die zag mogelijkheden op de site. “Ons huidige kantoor vindt zijn onderkomen in Zonnebeke. We willen graag ons kantoor uitbreiden naar Moorslede en zo ons verder verankeren in de regio. Deze samenwerking bood zich aan en moesten we met beide handen grijpen.”

Al verkocht op plan

Gasthof Rembrandt en de achterliggende feestzaal wordt over enkele maanden afgebroken en maken plaats voor een nieuwbouw. Onderaan in het gebouw zullen De Klaver en Immo Derveaux hun stek vinden. Daarboven komen vier appartementen. Drie van de vier appartementen zijn inmiddels verkocht.

Het hele project wordt gerealiseerd door de bouwfirma Demuynck uit Moorslede. “Mijn broer en ik hebben een aantal jaar geleden het voormalige restaurant gekocht. We zijn blij hier een dergelijk project in het centrum van de gemeente te mogen realiseren”, aldus Lode Demuycnk.

De bouwfirma hoopt de werken van ‘Residentie De Rembrandt’ te kunnen afronden in 2023.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.