Doedotos brengen vleugje nostalgie tijdens Gits kermis

Paul Demunster, Kelly Lavens, Johan Steelandt, Marianne Dumon, Carine Verhaeghe, Kris Coucke, Geert Wyseure en Ann Desmet houden het oldtimercafé open. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Tijdens het weekend van Gits Kermis opent een nieuw gelegenheidscafé de deuren in de Gitsbergstraat. De leden van oldtimerclub ‘Doedotos’ brengen op zaterdag 7 en zondag 8 september een vleugje nostalgie naar Gits met typische hapjes van vroeger. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Het nemen van de foto bij dit artikel is een hele onderneming. Het opstellen van de oldtimers en de deelnemers gaat gepaard met heel wat gelach. Je merkt onmiddellijk dat de sfeer er hier goed in zit. ‘Doedotos’ is een oldtimerclub maar bovenal een hechte vriendengroep uit Gits. Dit jaar organiseerden ze al voor de tweede keer een rondrit met oldtimers. “Zelf zijn we eigenlijk ook al een beetje oldtimers”, klinkt het lachend.

“We praten er al jaren over om iets te doen met Gits kermis, dit jaar zal het er nu ook echt van komen.”

Op zaterdag 7 september gaan de deuren van het oldtimercafé in de Gitsbergstraat 9 open om 18 uur. Zowel binnen als in de tuin kun je iets drinken, nagelkloppen of genieten van een hapje in retrostijl. “We zullen droge worsten serveren en gekookte eieren met zout”, vertelt Marianne Dumon. “Dat kon je vroeger ook krijgen op café.”

Een houten toog in de vorm van een auto wordt de blikvanger in het interieur. Om 21 uur komt de rockgroep Baksteen langs. De groep brengt covers van onder andere Neil Young. Op zondag wordt er vanaf 14 uur verwenkoffie geserveerd.

“De opbrengst van ons café gaat via De Warmste Week naar Dominiek Savio”, geven de organisatoren nog mee. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier