Dodelijke aanrijding Waregemse marktkramers voor politierechter

Jean Pierre Terryn

De 41-jarige S.L. uit Lauwe moet zich voor de Kortrijkse politierechter verantwoorden voor de aanrijding in Lendelede, waarbij een bejaard marktkramersechtpaar uit Waregem het leven. De vrouw was op slag dood, haar man overleed drie dagen later.

De beklaagde staat terecht voor onopzettelijke doding van Frans Van Moerkerke en Rosa Parmentier, beiden 85 jaar. De aanrijder moet zich bovendien verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen aan zijn passagier, meer bepaald zijn toen 9-jarig zoontje. Het kind raakte net als zijn vader zwaar gewond. De Lauwenaar verscheen donderdag op de zitting aan de zijde van zijn advocate Joke Vanbelle.

‘Kleine’ discussie over verzekeringen

Aan de kant van de burgelijke partijen stonden meester Julie Vandenbogaerde namens het nu 10-jarig zoontje van de aanrijder, die bij hem in de wagen zat en Frederic Busschaert namens de verzekering en de nabestaanden van het overleden echtpaar.

Tot pleidooien kwam het niet. De zaak werd na enkele minuten uitgesteld tot 20 april. Volgens meester Busschaert is er nog een kleine discussie op het vlak van verzekering van Frans Van Moerkerke. Die moet nog worden uitgeklaard. Voor zijn vrouw is de vergoeding uitgekeerd.

Minderjarig zoontje tegenover zijn vader

Het doet een beetje vreemd aan dat het zoontje van het nieuw samengesteld gezin uit Lauwe in dit dossier als slachtoffer als het ware tegenover zijn vader komt te staan. Meester Vandenbogaerde is van plan het luik omtrent de minderjarige jongen uit het dossier te lichten en hem rechtstreeks door de verzekering te laten vergoeden.

Het gepensioneerde echtpaar uit Waregem, dat een leven lang als marktkramer actief was, was na een kort verblijf aan zee op 31 december 2015 op terugweg naar huis toen het op de Rijksweg, de N36 in Lendelede, met hun Nissan Note in de richting van Kuurne frontaal in botsing kwam met de Peugeot 206 van S.L.

De klap kostte het leven aan Rosa Parmentier. Haar man raakte zwaargewond en overleed drie dagen later in het AZ Delta in Roeselare. De Lauwenaar was van zijn rijvak afgeweken. Beide auto’s werden tot schroot herleid.

(JPT – Foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier