Dochtertje (2) toekomstige burgemeester Wervik plots overleden

Bert Verhaeghe en zijn echtgenote Elke Wybaillie bij de geboorte van Charlotte. © MPM
Redactie KW

Drama ten huize van eerste schepen en toekomstig burgemeester Bert Verhaeghe van Wervik. Dochtertje Charlotte (bijna twee jaar) is dinsdagmorgen thuis overleden. Rond zes uur kwam de ambulance ter plaatse en werd een mugteam opgeroepen. Helaas kon voor de kleine Charlotte geen hulp meer baten.

Advocaat Bert Verhaeghe (37) en zijn echtgenote Elke Wybaillie (34) hebben nog een dochter Marie (4). Elke is chirurg in AZ Delta Roeselare. Ze is er in november vorig jaar gestart op de dienst long- en vaatchirurgie. Hoewel beide ouders een drukke job hebben, zijn hun twee dochters hun twee oogappels. Schepen Bert Verhaeghe neemt zijn dochter Marie af en toe mee naar een receptie of huldiging in het stadhuis.

“Er zijn geen woorden voor”, reageert Bert Verhaeghe op het verlies van ‘Charlotje’. “Het is onwezenlijk. Charlotte lag dood in haar bedje. Blijkbaar zijn er problemen geweest met de ademhaling en is ze gestorven in haar slaap. Toen mijn echtgenote haar aantrof, was het te laat. In de loop van de nacht hebben we niks gehoord of opgemerkt dat er met onze dochter een probleem was. Charlotje werd een week te laat geboren en de eerste weken en maanden had ze problemen met het slikken. Maar ondertussen was Charlotje een gelukkig kindje. Ze ging overdag naar een kindercrèche. Net zoals met Marie zou ik Charlotje ook af en toe meenemen naar recepties of huldigingen in het stadhuis. Nu blijven we verweesd achter, maar we krijgen veel steun van familie en vrienden.”

Er wordt van Charlotte afscheid genomen tijdens een engelenmis komende zaterdag 18 januari om 14.30 uur in de Sint-Medarduskerk in Wervik. (ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten