Dochters Willy Vandersteen openen expo ’75 jaar Suske & Wiske’ in Blankenberge

Chris en Leentje Vandersteen met de beroemde stripfiguurtjes van hun vader. Burgemeester Daphné Dumery dook voor de gelegenheid in de teletijdmachine. © WK
Redactie KW

In het casino van Blankenberge werd vanmiddag de expo ’75 jaar Suske & Wiske’ geopend. Leentje (82) en Chris (71) Vandersteen, dochters van, woonden de opening bij.

“We zijn blij dat we hun vijfenzeventigste verjaardag hier in Blankenberge toch nog eens mooi in de verf kunnen zetten. We hadden van alles gepland dat door corona niet is kunnen doorgaan”, zegt Leentje, die destijds model stond voor Wiske. “Ik heb haar eierkopje, maar ook haar karakter”, glimlacht ze. “Vandaar dat die oude Suske en Wiske-tekeningen mij nog altijd het meeste doen: ik zag die als kind op het papier verschijnen. Papa tekende altijd thuis, en wij hingen dan rond z’n tekentafel. Ik was een jaar of zes toen Suske en Wiske ontstaan zijn, en dat was ook zo’n beetje Wiskes leeftijd in de allereerste albums. Ze is dan vrij vlug geëvolueerd naar het wat oudere, eigenwijze kind dat iedereen meenam op avontuur.”

Ook voor haar zus Chris is de expo pure nostalgie. “Ik zag net een filmpje waar papa in voorkomt en kreeg kippenvel”, klinkt het. De expo is nog tot en met 13 september te zien op diverse locaties zoals de bibliotheek, het Belle Epoque Centrum, de Pier en Sea Life. Meer info via https://www.blankenberge.be/suskeenwiske.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier