Dochter brengt pakkende getuigenis op begrafenis van zaakvoerder Groene Dreve

Dochter Axelle bracht een pakkende getuigenis. © JM
Redactie KW

Ardooie en de ruime regio namen vandaag afscheid van Christof Vande Vyver. De medezaakvoerder van de Groene Dreve overleed aan zijn brandwonden die hij opliep tijdens een verwoestende brand in het praatcafé.

Het werd een pakkende, verzorgde en bij momenten emotionele eredienst in de parochiekerk Sint Martinus in Ardooie. Een stijlvolle muzikale omkadering was een keuze die de familie maakte. Slechts tweehonderd genodigden konden de uitvaart bijwonen omwille van de coronamaatregelingen. Maar de familie had er in samenspraak met de pastoor en de begrafenisondernemer voor gezorgd dat iedereen, en dat was een lange rij vrienden en bekenden, een laatste groet kon brengen aan Christof.

Tijdens de kerkdienst bracht de pastoor een passend en persoonlijk afscheid. Levenspartner Johan liet een afscheidsgroet voorlezen. En dochter Axelle bracht een pakkende getuigenis waaruit volgend fragment :

“De gesprekken die we hadden, de knuffels die we deelden… Dat zijn de herinneringen die bijblijven. Ik zie ons nog staan dansen achter de toog. Ongegeneerd ! Integendeel. Met onze zotte streken brachten wij de glimlach op het gezicht van de aanwezigen. Zot zijn doet geen zeer was jouw leuze.

Wat zal het anders zijn, nu je er niet meer bent. Het was wij drie, het gezicht van de Dreve. Wij drie droegen bij tot de gezellige sfeer. Niks zal nog hetzelfde zijn. Geen flauwe moppen meer. Geen onverwachte, maar welgemeende knuffels meer. We zullen je missen en dat is zeker. Je wordt niet vergeten. De mensen zullen zeggen: ‘Weet je het nog toen …’ En daar zullen we ons aan vasthouden: aan alle mooie momenten die we samen beleefd hebben.

Maar nu is het enkel verdriet en gemis dat ik voel. De leegte die achterblijft. De laatste keer dat ik je zag en samen met Kymani ‘slaap zacht’ zei. Dit staat voor goed in mijn geheugen gegrift. De belofte die ik je toen gemaakt heb, zal ik nakomen.

Je hebt moedig gevochten, maar de strijd was te zwaar. Ik zal je missen. En dat zijn woorden die voor velen gelden. Je was immers zo graag gezien …”

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier