Djoels brengt graffitikunstwerk aan op muur kinderdagverblijf in Sint-Eloois-Winkel

Muurschildering door Djoels bij kinderopvang Babs in de Kasteelstraat in Sint-Eloois-Winkel.© (foto JS)
Muurschildering door Djoels bij kinderopvang Babs in de Kasteelstraat in Sint-Eloois-Winkel.© (foto JS)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op de muur van de parking van de vier kinderdagverblijven van Babs Desmet langs de Kasteelstraat in Sint-Eloois-Winkel bracht graffitiartieste Djoels een tweeëntwintig meter lange afbeelding van twee kinderen aan. “Nu is het wel erg duidelijk waar we met onze kinderdagverblijven zitten.”

Vijf dagen lang leefde graffitiartiest Djoels (29) uit Egem zich uit op de muur nabij de vier kinderdagverblijven van Babs Desmet langs de Kasteelstraat in Sint-Eloois-Winkel. “Het weer zorgde wat voor problemen, maar zondagmiddag was uiteindelijk alles af”, aldus de tevreden artieste die het voorbije jaar onder andere al werken maakte rond acteurs Manou Kersting en Stefaan Degand. Babs Desmet, die veertien jaar geleden haar eerste kinderdagverblijf opende, kwam Djoels op het spoor en vroeg haar om de muur van de parking onder handen te nemen. “De muur ligt tussen de verschillende huizen waar de kinderdagverblijven in ondergebracht zijn. De huizen vallen niet onmiddellijk op. Ik denk dat ouders of geïnteresseerde ouders nu wel zullen weten waar kinderdagverblijf Babs gevestigd is”, als de Sint-Eloois-Winkelse.

Carte blanche

Djoels kreeg van Babs quasi volledig carte blanche. “Ik moest iets maken omtrent spelende kinderen, maar ik mocht mijn creativiteit de vrije loop laten gaan.” Het resultaat is een tweeëntwintig op negen meter groot graffitikunstwerk waarbij de twee afgebeelde kinderen een centrale rol spelen. “Mas en Lùz heten ze. Beiden waren ze ingeschreven in het kinderdagverblijf. Mas heeft een weekje geleefd, Lùz is gestorven in de buik. Via het kunstwerk zijn ze toch een beetje verbonden aan het kinderdagverblijf”, aldus Babs die de toestemming vroeg aan de ouders. Op het kunstwerk staan ook verschillende vlinders afgebeeld. Die weerspiegelen een gevoel van Babs. “Moeder natuur heeft beslist dat ik zelf geen tweede kindje kan krijgen. De tien medewerkers proberen er hier iedere dag alles aan te doen om de kinderen een tweede thuis te geven.”

Inmiddels geven Babs en haar team 86 kindjes een tweede thuis. Nadat ze veertien jaar geleden met Kinderdagverblijf Babs begon zijn er inmiddels drie andere crèches: #Babs, @Babs en + Babs. “In de verschillende huizen wordt er gezorgd voor kinderen van nul tot twaalf jaar oud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier