Dit weekend tijd om te verbroederen op 31ste Kapellefeesten in Hulste

De organisatoren van de Kapellefeesten: "Het loopt op wieltjes, want iedereen is op elkaar ingespeeld." © LO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 29 en 30 juni organiseert het wijkcomité Holvoets Kapel haar 31ste editie van de Kapellefeesten met tal van sportieve, muzikale en culturele activiteiten: van barbecue, jogging en gezinsfietstocht tot eucharistieviering, optredens, randanimatie en kinderdorp.

Het Wijkcomité Holvoets Kapel werd opgericht in 1988, het jaar na de heropbouw van de bouwvallige kapel in de Blauwhuisstraat. De bestuursleden van het eerste uur waren voorzitter Hendrik Vandamme, penningmeester Luc Vannieuwenhuyze, proost eerwaarde heer Lucien Decroix en secretaris Roger De Baere. Het eerste feest kwam er in juli 1989 met een bloemenactie en wandeltocht.

“Het was een dagfeest waar 400 mensen op afkwamen. We vertrokken vanuit het basisidee dat we de bewoners van de wijk opnieuw moesten op straat krijgen. Nu is het al een respectabel aantal jaren een tweedaagse geworden met vele honderdtallen meer bezoekers, ook van ver buiten het dorp”, zegt Roger Debaere, die 15 jaar voorzitter was. Hij gaf begin juni de fakkel door aan Marijn Ooghe. Het huidig bestuur bestaat verder uit 17 koppels en 1 dame. “We blijven bij het oude concept. We werken naast een vaste kern met werkgroepen. Dat gaat snel en werkt goed. Het lukt ook omdat iedereen zijn vaste taak heeft. Het loopt op wieltjes want iedereen is op elkaar ingespeeld”, vertelt Marijn. “Op die manier voelt iedereen er zich ook meer bij betrokken, net als de grote gemeenschap van de wijk die ruim 450 huizen telt. We hebben tientallen vrijwilligers die er met hart en ziel voor gaan. De feesten zijn meer en meer een sociaal gegeven.”

Vlas in de Leie

Voor de sportievelingen worden op zaterdagnamiddag om 15 uur de feesten afgetrapt met een Jeugdjogging en om 16 uur de elfde Kapellerun. Elke deelnemer maakt kans op een ballonvaart. Daarna volgen dj Buurman en dj Jean elkaar op voor een dansparty met de beste muziek van de jaren 80, 90 en 2000. Om de honger te stillen, zijn er heel wat eetkraampjes voorzien. Op zondag 30 juni is het iets rustiger, met in de voormiddag een traditionele viering met koor, gevolgd door een barbecue met aperitief.

Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen bij de bestuursleden. “Ook dit jaar wordt er opnieuw aandacht geschonken aan de jeugd met een super groot hindernisparcours van maar liefst 50 meter lang, aangevuld met onder meer een paardenkoets en het grootste springkasteel van België van 52 meter lang met een base jump van 7 meter.” Ook is er opnieuw een familiale fietstocht onder de noemer ‘t Zat vroeger vlas in de Leie. “Die leidt ons langs trage, groene wegen in en rondom Hulste met enkele interessante stopplaatsen met verteller. Bovendien is er een bezoek voorzien aan een bedrijf dat de deuren openstelt en een bijna vergeten café.” Wie liever bij de tent blijft, kan genieten van optredens van Andy Reivan & Request. De feesten hebben plaats op de weide van Bart Vandemoortele naast Holvoets Kapel aan de Blauwhuisstraat.

Info: www.hulste.info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier