Dit weekend rommelen in Beverse Meershofstraat

De bewoners van de Meershofstraat, gelegen vlakbij het industriepark in Beveren, nodigen iedereen uit op hun eerste rommelmarkt. (foto SM) © (foto SM)
Redactie KW

Op woensdag 1 mei van 8 tot 17 uur organiseren de bewoners van de Meershofstraat in Beveren voor de allereerste keer een rommelmarkt. “We hopen alvast heel wat mensen te mogen verwelkomen de dag zelf”, aldus Lydia Vroman.

“Onze wijk is de voorbije jaren enorm verjongd, waardoor er steeds meer activiteiten georganiseerd worden”, doet Lydia Vroman het ontstaan van de rommelmarkt uit de doeken. “Vorig jaar is op de Dag van de Buren het idee ontstaan om eens een rommelmarkt te organiseren in onze straat en van het een kwam het ander. Met 1 mei hebben we voor een datum gekozen die het best paste voor de mensen van de wijk en het is ook een dag waarop iedereen vrij is en tijd heeft om langs te komen. Ondertussen hebben we al een stuk of 50 inschrijvingen. De mensen van de wijk kregen uiteraard voorrang, maar iedereen mag deelnemen aan onze rommelmarkt. Ze kunnen zelfs tot de dag inschrijven. (lacht) Het is een lange straat, dus er is wel nog wat plaats.”

“Qua voorbereiding valt het organiseren van de rommelmarkt best wel mee. We hebben bij stad Roeselare een vergunning aangevraagd en zij komen dan een bord zetten om de straat de dag zelf af te sluiten. Het meeste werk kruipt vooral in de promotie ervan. We hebben overal flyers uitgedeeld, posters uitgehangen en via sociale media reclame gemaakt. We hopen alvast dat we heel wat volk mogen verwelkomen op woensdag 1 mei tussen 8 en 17 uur”, besluit Lydia Vroman.” (SM)

Inschrijven voor de rommelmarkt kan nog tot de dag zelf door te mailen naar rommelmarktmeershof@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier