Dit weekend kan je op zoek naar de laatste schat van Wielsbeke

Stijn Kints en dochter Lore vonden de eerste schat. © GF
Redactie KW

In de zomervakantie lanceerde gemeente de Schat van Wielsbeke. Op haar Facebook- en Instagram-kanaal post de gemeente enkele tips waar de schat verborgen kan zitten. Wie hem het eerst vindt, kan zijn eigen geschenkenpakket samenstellen. “Op die manier zetten we de mooie plekjes in onze gemeente in de kijker”, zegt Fabienne Franssens van dienst communicatie.

Al twee van de drie schatten zijn gevonden. Nu zondag komt de eerste tip voor de derde schat online. “We merken dat onze actie meer en meer volgers begint te krijgen. Onze Facebook-posts worden 5.000 keer aangeklikt en er gaan meer dan 200 mensen effectief op zoek naar de verborgen schat. Het aantal groeit ook naarmate de tijd vordert. Zondag start onze derde en laatste zoektocht, maar ik verklap nog niet waar de laatste schat zal liggen”, legt Fabienne uit. De gemeente kreeg ook al enkele lovende reacties. “Zeker nieuwe inwoners vinden het ideaal om de streek wat te leren kennen. Het is een uitgelezen kans om de mooiste plaatsen in onze gemeente te ontdekken”, klinkt het.

Niet gemakkelijk

Stijn Kints en zijn dochter Lore vonden vorige week de eerste schat. Die lag aan het André Demedtshuis in Sint-Baafs-Vijve. Ook zij vinden het een toffe actie. “We doen sowieso al graag eens een zoektocht in de zomer. We hadden dit gezien op Facebook en hielden het in de gaten. ‘s Middags gingen we al eens kijken, maar vonden we niets. ‘s Avonds probeerden we het nog een keer en stootten we op de schat”, zegt Stijn. “Het is niet al te gemakkelijk om herkenningspunten te zien op de foto’s. Ik ben wel een echte Wielsbekenaar, maar heb de foto’s op Facebook toch goed moeten bestuderen”, meent hij. Stijn ziet alleen maar voordelen aan de actie. “Het brengt mensen samen op een plezante manier. Toen we eerder deze week op Hernieuwenburg waren, waar de tweede schat lag, waren heel wat mensen op zoek. De schat van Wielsbeke is een goede vondst.”

Pakket naar keuze

Stijn en zijn dochter kozen voor een Wielsbekebon. Het reglement schrijft voor dat je je eigen pakket mag samenstellen. “Ter waarde van 50 euro mag de winnaar een pakket samenstellen met zaken uit de eigen gemeente. Dat kan een Wielsbekebon zijn, maar ook een zwembeurt, een maaltijd in Ter Lembeek, een cultuurvoorstelling of een bibliotheekkaart. Elke winnaar kan dus iets naar keuze nemen”, meldt Fabienne. De actie kadert in de nieuwe online strategie van de gemeente Wielsbeke. Sinds kort is de gemeente meer en meer online actief. “We delen nieuws, maar ook tips en tricks. We willen ook de interactie met de inwoners verhogen. Daarom doen we deze actie, maar maakten we ook een Instagram-pagina. Mensen kunnen er zelf hun mooiste foto’s delen met de hashtag #igwielsbeke. Die foto’s zullen we ook gebruiken in onze tweemaandelijkse infokrant”, geeft ze aan. Ook de foto’s van de winnaars van de schat van Wielsbeke komen online. Wie wint de derde en laatste schat? Onze redactie zou alvast een kijkje nemen in Ooigem, want daar zat nog niets verstopt. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier