Dit jaar vinden Berenfeesten in Meulebeke al op zondag 30 juni plaats

Het organiserend comité is klaar voor een dag vol ambiance: "De dag erna begint de vakantie, dus iedereen zal in vorm zijn." © vadu
Redactie KW

De Berenfeesten komen er weer aan en dit jaar vinden ze zelfs een weekend vroeger plaats. Je kan nu al op zondag 30 juni gaan feesten. De Gemeentelijke Feestcommissie heeft weer kosten noch moeite gespaard om er een leuk en gevarieerd programma van te maken.

Normaal vinden de Berenfeesten in het eerste weekend van juli plaats, maar dit keer verhuizen de organisatoren de feestelijkheden bewust naar zondag 30 juni. “Zo willen we wat ruimte laten tussen onze feesten en de Europafeesten in Tielt”, vertelt coördinator Filip Vanluchene. “Beide feesten pakken uit met optredens. Het was dan mogelijk dat de mensen op vrijdag en zaterdag in Tielt uitgingen, maar geen geld meer hadden om zondag naar de Berenfeesten in Meulebeke te komen. We willen daar op inspelen en kiezen er dus eens voor om de feesten een weekend vroeger te houden. Het helpt natuurlijk dat de dag erna de grote vakantie begint en jong en oud in vakantiestemming zal zijn.

Grote Beer Frida

Geen Berenfeesten zonder de inhuldiging in de Orde van de Grote Beer. Die huldiging vindt op 30 juni om 10 uur op het gemeentehuis plaats. Frida Devlamynck zal die titel krijgen. “Zij was 30 jaar gemeenteraadslid, waarvan drie jaar schepen”, weet Filip. “Ze was ook 44 jaar lid van Femma (KAV) Marialoop, waarvan 18 jaar als voorzitter. Daarnaast is ze ook bestuurslid van verenigingen als Tuinhier, het Oudercomité van Marialoop en de Gezinsraad.” De huldiging wordt een half uur later gevolgd door een aperitiefconcert van The Cabs in het park achter het gemeentehuis. “Na een pauze van tien jaar is deze Meulebeekse band er op gebrand om te tonen dat ze er opnieuw staan“, aldus Filip.

De Limburgse dancegoden Regi en Pat Krimson zullen voor vuurwerk zorgen – Lobke Devolder

Verenigingen komen traditiegetrouw aan bod in een groot spel, ook dit jaar. Om 14 uur kunnen 16 teams op de Markt deelnemen aan de MB Challenges. “Die verwijzen naar de slogan ‘We spelen een spel vanavond…van MB!'”, vertelt verantwoordelijke Lobke Devolder. “We maken enkele levensgrote versies van deze spellen zoals ‘Vier op een rij’ of ‘Whack-a-Mole’. Een beetje competitiviteit, een vleugje nostalgie en vooral veel plezier. Inschrijven kan via berenfeestenmeulebeke@gmail.com.”

Heel wat muziek

Muziek neemt nog steeds een groot deel van het programma in. Dat gebeurt enerzijds op het Bèretotal-podium achter het gemeentehuis. Om 16 uur bijt de Meulebeekse band WUK? de spits af. “Dit staat voor When Union Kills”, weet Lobke. “Het gaat om een deathmetal band met onder andere Nelis Wattijn, Jens Depoorter en Bieke Van Damme. Om 18.30 uur is het de beurt aan de Nederlandse rockband The Pinheads. Zij spelen een set van stevige nummers, vanaf de 70’s, via de 80’s en 90’s naar de nillies en hedendaagse rock. Je hoort Led Zeppelin en Kiss, maar ook Foo Fighters en Rammstein. Om 21 uur treedt RFF op. Deze partymuziekband heeft musicalacteur Gio Kemper in zijn midden. Zij brengen covers van Michael Jackson en Snoop Dogg tot Bruno Mars en Dizzee Rascal.”

Om 22.45 uur is er een set van DJ Yolotanker en om middernacht is het de beurt aan 2 Fabiola, met Patje Krimson en Loredana. Afsluiten gebeurt daarna met plaatjes van huis-DJ Mathieu.

Topacts op main stage

Het hoofdpodium biedt ook heel wat toppers. Vanaf 17 uur staat Garry Hagger klaar om Meulebeke zijn ‘Mooiste moment’ te laten horen. “Een uurtje later is het de beurt aan Steve Tielens, die voor een polonaise op de Markt zal zorgen”, belooft Lobke. “Om 19 uur staat de Vlaanderen Boven Band op het podium met tal van Nederlandstalige hits. Zij brengen met Barbara Dex en Wim Soutaer twee gastartiesten mee. We verwachten om 21.30 uur veel van topact Les Truttes. Ze zijn een begrip en brengen een leuk feestprogramma onder de noemer ‘The People’s Party’, een verwijzing naar dit verkiezingsjaar.

Om 23 uur staat DJ Regi op het podium en laat hij zijn grootste hits door de boxen knallen. Het is wel grappig dat we zowel Regi als Patje Krimson op dezelfde locatie hebben gekregen. Twee Limburgse dancegoden in Meulebeke, dat moet wel vuurwerk geven”, besluit Lobke.

Info: www.meulebekefeest.com

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier