Dit jaar ook geen Spel zonder Grenzen op domein Wallemote in Izegem

Wouter Vander Stricht

Gisteravond trokken de organisatoren van Spel zonder Grenzen ook de stekker uit de organisatie voor dit jaar. “We hebben lang getwijfeld, maar hakten uiteindelijk toch de knoop door”, aldus Selim Bakhouche. “Dit jaar zouden we op zaterdag 4 juli al 19de editie op poten zetten. En we hadden ook al plannen om een spetterende 20ste editie in 2021 te organiseren, die schuiven we dus door.”

Spel zonder Grenzen brengt jaarlijks in Izegem teams van maximum tien personen tegen elkaar. Allerlei hindernissen moeten overwonnen worden. Jeugd- en sportverenigingen doen er aan mee, maar ook vriendengroepen en collega, die het zien als een soort teambuilding. Spel zonder Grenzen groeide snel en zit nu al enkele jaren aan het maximum van 84 ploegen. “De grote opblaasbare hindernissen halen we jaarlijks uit Nederland. Dat is een serieuze investering en die wilden we niet riskeren. Waarschijnlijk vallen wij wel niet onder de massamanifestaties die zopas verboden zijn, maar het is ook zo dat bij ons de mensen wel fysiek met elkaar in contact komen. We hebben getwijfeld, maar hebben nu wel definitief een streep onder de organisatie van 2020 getrokken.”

Naast 84 ploegen lokt Spel zonder Grenzen op provinciaal domein Wallemote en voor en achter het gelijknamige kasteel wel honderden kijklustigen. De editie van dit jaar was voorzien op zaterdag 4 juli. Niet de gebruikelijke tweede zaterdag van juli, omdat het logistiek moeilijk is om aan voldoende materiaal te geraken op 11 juli, de Vlaamse feestdag.

Voor dit jaar waren al 15 teams ingeschreven. Die krijgen hun geld teruggestort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier