Dit jaar geen Tieltse Europafeesten, Meulebeeks Berenfeesten en Zotte Maandag in Pittem

Wouter Vander Stricht

De stad Tielt laat weten dat ook de Europafeesten – dit jaar op 3, 4 en 5 juli voorzien – niet zullen plaatsvinden. Ook de Berenfeesten (5 juli) in Meulebeke en Zotte Maandag (20 juli) in Pittem worden geschrapt.

In de geest van de federale richtlijn om alle massa-evenementen af te gelasten, besliste het stadsbestuur om de Tieltse Europafeesten van 3, 4 en 5 juli van dit jaar te annuleren. Dit na overleg met buurgemeenten Meulebeke en Pittem, die respectievelijk ook de Berenfeesten van 5 juli en de Zotte Maandag van 20 juli annuleren. Tegelijkertijd is beslist dat het programma van de Tieltse Europafeesten integraal wordt overgezet naar de editie van volgend jaar. Dit jaar stond op vrijdag onder meer Willy Sommers geprogrammeerd, op zaterdag The Levellers en op zondag The Sweet.

Na de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag 24 april, is vanuit de hogere overheden nogmaals onderlijnd dat de regels van social distancing onverkort blijven gelden en er voorlopig geen einddatum daaromtrent kan worden vooropgesteld.

Binnen die context van minimaal anderhalve meter afstand houden, is beslist dat alle ‘eigen’ door de Tieltse stadsdiensten georganiseerde recreatieve, sportieve en culturele activiteiten tot nader order zijn opgeschort, ongeacht hun omvang. Het is immers praktisch en logistiek onmogelijk om die essentiële afstandsregel georganiseerd te krijgen, laat staan te garanderen; daardoor ziet het stadsbestuur zich genoodzaakt om tot deze maatregel over te gaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.