Dit jaar geen kermis, maar wel rommelmarkt in Krombeke

Op de foto bemerken we voorzitter Freddy Regheere, secretaris Paul Carbon, leden Jan en zoon Mathijs Hardeman, Bart en zoon Lars Meersseman, Geert en Kurt Vaninghelandt en Hugo Vanhoucke. Kenneth Feys en Kris Dewulf ontbreken op de foto. (foto MD)
Redactie KW

Krombeke zag de feestzomer helemaal in het water vallen door corona. Tijdens het weekend van 21 juni werd de jaarlijkse zomerkermis met het Feest van het Paard al geannuleerd. En ook de jaarlijkse rommelmarkt op zondag 19 juli hing lang aan een zijden draadje. Nu werd beslist om die toch te laten plaatsvinden.

“Gelukkig kregen rommelmarkten hetzelfde statuut als gewone markten en dus kunnen die gewoon weer doorgaan, met bepaalde richtlijnen. Voor de standhouders zijn er eigenlijk niet zoveel beperkingen. Wel naar het publiek toe, zijn er enkele zaken op te volgen. Bezoekers dienen bijvoorbeeld een eenrichtingsroute te volgen bij het kijken naar de standen. Bij de start zorgen we voor pijlen op de rijbaan, zodat de juiste wandelroute kan worden gevolgd. Daarnaast zal er bij de start ook ontsmettende gel worden aangeboden en alles kan ontsmet worden. Normaal zijn mondmaskers niet verplicht, tenzij het heel druk is”, klinkt het.

“Omdat de rommelmarkt over vier centrumstraten en het kerkplein loopt, wordt het publiek vanzelf wat verdeeld over het parcours. We zijn echt blij dat we deze rommelmarkt mogen organiseren. We hopen dat heel wat mensen de weg zullen vinden naar het Witsoonedorp”, laat de organiserende Feestcommissie Krombeke weten.

Aan standhouders zal het wellicht niet ontbreken, want de laatste dagen is het alle hens aan dek om berichten en telefoons te beantwoorden bij secretaris Paul Carbon die te bereiken is via paul.carbon@telenet.be of 0479 41 99 30.

Interesse uit Nederland

“Hoewel vooraf inschrijven niet nodig is en deelnemen volledig gratis is, doen veel standhouders toch wel een belletje om te informeren naar de juiste invulling. We merken dat er naast de standhouders uit eigen regio ook heel wat geïnteresseerden zijn van buiten de provincie en zelfs uit Wallonië, Frankrijk en Nederland. De rommelmarktkramers hebben maanden stilgelegen, iedereen wil graag weer zijn waren aanprijzen aan het grote publiek”, weet Paul.

“Nu maar hopen dat ook het publiek weer de weg terugvindt naar de rommelmarkten. Tijdens de lockdown hebben mensen thuis heel wat opgeruimd, en al dat materiaal is alleen maar een meerwaarde voor de rommelmarkten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier