Dit jaar geen Folklorefeesten in Lichtervelde

Het bestuur van de Folklorefeesten: "We wilden geen uitgave in mineur." © foto Kurt
Redactie KW

De tweejaarlijkse Folklorefeesten, die dit jaar de welluidende naam ‘Lichtervelde Klinkt’ kreeg, zal niet kunnen doorgaan. “We kunnen ons niet verzoenen met een uitgave in mineur”, klinkt het.

“Het folklorecomité heeft in deze coronatijd de koppen bij elkaar gestoken een eenparig beslist om folklore 2020 niet te laten plaats vinden”, laat het comité weten in een persbericht. “Vooreerst weten we niet wat september zal geven, hoe het virus zal evolueren en welke maatregelen dan van kracht zullen zijn.”

“Het is niet opportuun om een week nadat misschien de maatregelen inzake grote evenementen een einde nemen, heel veel volk terug op de been te brengen. Bovendien kunnen wij ons op heden door alle coronamaatregelen niet grondig voorbereiden. Voor deze jubileumeditie kunnen wij ons niet verzoenen met een uitgave in mineur.”

“We zijn er nog niet uit of we uitstellen naar volgend jaar of dat we deze editie in 2022 brengen zoals de folklorefeesten normaal zouden verlopen. Als we uitstellen naar volgend jaar – in het eerste weekend van september – zijn er andere tweejaarlijkse evenementen gepland en het kan niet de bedoeling zijn om in het vaarwater van andere verenigingen te zitten. We moeten daar over eerst met de groep nog samen zitten. Wij hopen dat iedereen begrip zal kunnen opbrengen voor deze beslissing.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.