“Dit hebben we nog nooit meegemaakt”: 4 tweelingen in 1 kinderopvang

Acht van de achttien plaatsen in de opvang zijn tweelingen.©LBR
Acht van de achttien plaatsen in de opvang zijn tweelingen.©LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In de kinderopvang van Evy, An en Naomi in Dikkebus worden momenteel vier tweelingen, waarvan twee eeneiige, opgevangen en dat is toch wel echt veel. In totaal mogen er achttien kindjes in de opvang blijven. “We vinden het heel speciaal en zullen het waarschijnlijk ook nooit meer meemaken”, zegt Evy Beyls van de kinderopvang.

“In onze kinderopvang mogen we maximum achttien kindjes per dag opvangen. Momenteel worden maar liefst acht plaatsen ingenomen door tweelingen”, lacht Evy. “Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken sinds onze oprichting in 2014. Het is zelfs de eerste keer dat we tweelingen hebben in de opvang, dus dat we er nu vier in een keer hebben is zeker uniek.”

Beste vrienden

Broers Lars en Finn (2) zijn de oudste tweeling in de opvang. “Lars en Finn kwamen hier in januari 2019, een halfjaar later kwamen Maëlle en Myron (1). Dat vonden we ook al speciaal en toen kwam in januari 2021 de eeneiige tweeling Anna en Martha (9 maanden) erbij.” Sinds enkele weken staat de teller op vier, want toen arriveerden de zusjes Ida en Ellis. Ook die zusjes zijn eeneiig. “We hebben ook de indruk dat de ouders het eigenlijk wel leuk vinden. De ouders van de eeneiige tweelingen zijn zelfs beste vrienden”, aldus Evy.

“Tweelingen opvangen is op zich niet anders voor ons, maar we merken wel dat tweelingen soms een vastere structuur hebben aangezien ze met twee zijn. Die structuur proberen we ook zoveel mogelijk te respecteren, dus we proberen hen op hetzelfde moment te laten eten en slapen”, zegt Evy. “Het valt ons wel op dat de oudste tweeling Lars en Finn elkaar opzoeken om samen te spelen, maar elke tweeling speelt ook met andere kindjes. Het is niet zo dat ze alleen maar aan hun broertje of zusje hangen.” In september verlaten Lars en Finn de opvang om aan hun schoolcarrière te beginnen. Wie weet worden hun plaatsen opnieuw ingevuld door een tweeling.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.