Discussie over ontsmette winkelkar escaleert, man terecht voor slagen aan security-agent

© iStock
Redactie KW

Een discussie over ontsmette winkelkarren aan warenhuis Aldi in Kortrijk bracht een 47-jarige man uit Kortrijk maandag voor de rechter. Met een wielsleutel uit de auto bedreigde hij een security-agent en gaf hem klappen.

Volgens het openbaar ministerie wou Ahmed H. het warenhuis binnen zonder winkelkar. Dat werd hem door de security-agent verboden. Wat volgde was een woordenwisseling. H. keerde naar zijn wagen terug en haalde een wielsleutel uit. “Enkel om schrik aan te jagen”, volgens de man. Het kwam tot duw- en trekwerk en kopstoten. De security-agent slaagde er in de Kortrijkzaan in bedwang te houden tot de politie arriveerde.

Beiden moesten met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht worden. De openbare aanklager vroeg de rechter een celstraf van zes maanden en een boete van 1.200 euro op te leggen. “Ik wou enkel een zak houtskool kopen”, klonk het bij de verdediging van H. “Het was er chaos. Iedereen stond door elkaar, de agent had geen masker of handschoenen aan, de winkelkarren waren niet ontsmet.” Daarom wond hij zich als MS- en risicopatiënt erg op. Naar eigen zeggen werd hij zelf in elkaar getimmerd.”

Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Vonnis op 22 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier