Discussie over eten eindigt voor rechter

Ondanks de ruzie bleef de relatie nog even duren.© iStock
Ondanks de ruzie bleef de relatie nog even duren.© iStock
Redactie KW

Na een banale discussie over het eten sloeg een 52-jarige vrouw uit Roeselare een bord kapot op het hoofd van haar vriend. Wat later volgde een wijnglas in zijn gezicht. Het leverde haar een dagvaarding voor slagen en verwondingen voor de Kortrijkse rechtbank op.

Op 24 januari 2019 escaleerde een ruzie tussen Mireille V. en haar vriend. Hij had eten voor haar klaargemaakt maar daar had ze geen zin in. Waarop hij de borden met eten dan maar op de grond gooide.

De reactie van V. liet niet op zich wachten. Ze sloeg een houten bord op zijn hoofd kapot. Toen de man dreigend op haar afstapte, ging het helemaal mis. “Ik wou een glas wijn op hem uitgieten maar hij stond al te dicht”, verklaarde ze.

Als vrienden uit elkaar

Het glas sneuvelde in zijn gezicht. Ondanks de ruzie en het incident bleef het koppel samen. Toch voor even want ondertussen is de relatie beëindigd. “Maar ze gingen als vrienden uit elkaar”, haastte de advocate van V. zich. Ze vroeg de vrijspraak omdat ze volgens haar uit wettige zelfverdediging handelde. Vonnis op 14 april. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.