https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Discussie over bootverhuur eindigt met klap aan ’t Buitenbeentje

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Ichtegem riskeert een celstraf omdat hij de uitbater van recreatieverhuur ’t Buitenbeentje in Diksmuide een klap heeft verkocht na een discussie over een verhuurde boot. Die ging defect waarna G.D. de huurprijs niet wou betalen.

De feiten dateren van 3 juni dit jaar. Samen met drie vrienden huurde G.D. een boot aan ’t Buitenbeentje en vertrok voor een dag op het water. Volgens de procureur wilde de man nadien de gevraagde huurprijs niet betalen en ontaarde de discussie.

“Daarbij heeft de man minstens een of zelfs meerdere klappen gegeven tegen de kaak van de verhuurder. Die kon een dag niet werken. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en de feiten zijn vastgelegd op camerabeelden. Ik vraag vier maanden cel, 800 euro boete en eventueel voorwaarden zodat hij een agressiebeheersingscursus kan volgen.” Verhuurder K.V. van ’t Buitenbeentje stelde zich burgerlijke partij en vraagt de huurprijs van 185 euro, die nog niet betaald werd, en 500 euro schadevergoeding. “Ik beken dat ik wat gedronken had en hoogstens een veegslag heb gegeven”, sprak G.D. “Maar meer niet. De huurprijs was 150 euro en die heb ik op voorhand betaald. Als K.V, die ik al langer ken van eerder langs te gaan, dat nog eens wil, betaal ik dat. Die dag waren we kwaad omdat we een grote boot hadden gehuurd en die 3 kilometer voor we terugkwamen stuk ging. K.V. wou ons niet helpen. We hebben onze zware boot met twee kleine peddeltjes moeten zien terug te sukkelen.” Vonnis op 8 januari. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.