Discussie tussen meerderheid en minderheid was er over het aantal toegelaten bouwlagen, dat vermindert van drie plus twee in het dak tot twee plus één in het dak. Volgens de burgemeester moeten de leefbaarheid en de mobiliteit in het stadscentrum behouden blijven.

Ook de gezelligheid en authenticiteit van het centrum, waarvan vooral de middenstanders de vruchten plukken, is belangrijk. Een te veel aan appartementen in het centrum leidt tot de kans op verschraling tot weekendverblijven met doodse weekdagen wat de economie van de plaatselijke handelaars niet bevordert. Nieuwpoort-Stad is Nieuwpoort-Bad niet. "Trouwens mogelijkheden om appartementen te bouwen zijn er op het Nieuwpoortse grondgebied nog genoeg. In heel Nieuwpoort komen er de volgende tien jaar nog 3 à 4 000 appartementen bij."

(DCR)

Discussie tussen meerderheid en minderheid was er over het aantal toegelaten bouwlagen, dat vermindert van drie plus twee in het dak tot twee plus één in het dak. Volgens de burgemeester moeten de leefbaarheid en de mobiliteit in het stadscentrum behouden blijven. Ook de gezelligheid en authenticiteit van het centrum, waarvan vooral de middenstanders de vruchten plukken, is belangrijk. Een te veel aan appartementen in het centrum leidt tot de kans op verschraling tot weekendverblijven met doodse weekdagen wat de economie van de plaatselijke handelaars niet bevordert. Nieuwpoort-Stad is Nieuwpoort-Bad niet. "Trouwens mogelijkheden om appartementen te bouwen zijn er op het Nieuwpoortse grondgebied nog genoeg. In heel Nieuwpoort komen er de volgende tien jaar nog 3 à 4 000 appartementen bij." (DCR)