Discotheek Place2Party wanhoopt niet: “We gaan zeker door”

Moeder Gerda Eeckhout en zonen Robin Desoete, Lorenzo Charle en Björn Charle laten de moed niet zakken. (foto JS)
Johan Sabbe

Geen reden tot vreugdedans in de wereld van de grote happenings en feestelijkheden, want in coronatijden zit de evenementensector in de hoek waar de zwaarste klappen vallen. Daar ontsnapt ook de populaire Torhoutse discotheek Place2Party niet aan. Sinds half maart is de Eventhall aan de Roeselaarseweg gesloten en het ziet ernaar uit dat er vóór 2021 van dansen en feesten geen sprake meer zal zijn. Toch houden de zaakvoerders de moed erin. “Straks komen er weer betere tijden”, hopen ze. “Place2Party stopt zeker niet.”

Drie jongemannen die als broers zijn opgegroeid, runnen samen Place2Party en hebben van de aanvankelijk wat tanende discotheek een hoogvlieger gemaakt: Björn Charle (32) uit Lissewege, Lorenzo Charle (30) uit Torhout en Robin Desoete (28) uit Beernem. Lorenzo woont in een appartement bij de Eventhall, die als hoofdkwartier voor de bedrijvigheid fungeert. Van daaruit regelen de broers ook hun andere activiteiten: het jaarlijkse, zomerse muziekfestival Supervision in Tielt, hun onlineplatform voor ticketverkoop www.ticketshop.be en twee hippe danscafés, The Place op de Eiermarkt in Brugge en The Place aan de Overpoortstraat in Gent. Helaas heeft corona alles gedwarsboomd. De discotheek en de danscafés zijn dicht, het festival is geschrapt. Ook moeder Gerda Eeckhout, ooit jaren het gezicht van de vroegere, legendarische dancing voor senioren La Palma in Gits, zucht even diep. Al heeft ze er haar aanstekelijke lach niet bij ingeschoten.

Van herstart nog geen sprake

“Belangrijk is dat de mensen weten dat Place2Party niet stopt”, zegt Björn Charle. “Van herstarten is er momenteel nog geen sprake, maar vanaf 2021 zou dat weer moeten lukken. We hopen dat corona tegen dan teruggedrongen is en/of er een vaccin bestaat. Place2Party richt zich tot 21-plussers en het gebouw mag van de brandweer tot 760 fuifgasten ontvangen. De voorbije jaren was het er elk weekend vollen bak.”

We popelen om onze dancing weer te kunnen openen

“Onze pa verhandelt tweedehandse vrachtwagens en heeft, nu de discotheek dicht is, een aantal camions op de grote parking geplaatst. Wat we uiteraard oké vinden, al denken passanten plots dat de discotheek aan een autozaak verkocht is. Neen dus! We hebben integendeel van de voorlopige sluiting geprofiteerd om het interieur op te frissen en onder andere de muren van de toiletten te schilderen. We staan te popelen om de dancing weer te openen, maar we zijn realistisch genoeg om te beseffen dat dit niet morgen zal zijn. De evenementen zijn door corona sowieso al het kind van de rekening en alles wat het nachtleven betreft, staat dan nog achter in de rij.”

Mama Gerda, die in haar La Palma-jaren door de klanten op handen werd gedragen, is een paar jaar geleden onder de aloude naam Thierbrau met seniorennamiddagen in de Eventhall gestart. Met groot succes, maar ook die dansfestijnen liggen stil.

“Het mag nog altijd niet van de overheid, plus: nogal wat senioren zijn angstig om met corona besmet te raken en zouden niet durven te komen”, zegt ze. “Nochtans missen ze deze bijeenkomsten heel erg.”

Nieuw grafisch bureau

“Uit onze gesloten danscafés The Place in Brugge en Gent halen we momenteel evenmin inkomen”, pikt Lorenzo Charle in. “Ook dat is nightlife en bovendien leent het relatief smalle interieur er zich niet toe om afstand te houden. Nu bovendien ons zomerfestival Supervision in Tielt geannuleerd is en ons onlineticketplatform bij gebrek aan evenementen op een laag pitje staat, is het financieel geen lachertje voor ons. Maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken en een nieuw grafisch bureau opgericht om websites, logo’s en dergelijke voor anderen te maken. Het heet Lemonn en is in volle ontwikkeling. Het doet ons trouwens plezier hoeveel berichtjes we van klanten krijgen die ons een hart onder de riem steken. Zoiets is écht deugddoend.”

www.place2party.be en www.lemonn.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier