Dirty Scums pakken uit met pop-up café

© (Foto GF)
Redactie KW

The Dirty Scums pakken ook dit jaar uit met hun traditionele pop-up café. Onder de naam ‘In Den Schuymenden Bierpot’ verwelkomen ze steevast de dorstigen om hen de nodige dranken te kunnen voorschotelen.

“Het is ondertussen vijf jaar geleden dat we voor het eerst onze deuren openden voor een kleinschalig openlucht pop-up cafeetje ter gelegenheid van de toenmalige seizoensfietsroute Tappen en Trappen in het Tieltse”, vertelt Bart D’Ooghe. Nu vijf jaar laten wordt het café stilaan een traditie in de zomermaanden. “Het behoort inderdaad stilaan tot de vaste zomergebruiken in Schuiferskapelle. De voorbije corona-editie werd het terras zelfs uitgebreid tot een stevig stuk in de tuin.”

Eigen biertje

Menig datum staat voor de liefhebber alvast in de agenda aangestipt. “Deze zomer kan je bij ons terecht op de zondagen 25 juli, 1 augustus, 15 augustus en 22 augustus en dit bij droog weer van 14 tot 20 uur. Bij ons kan je terecht voor een beperkt assortiment dranken aan democratische prijzen, waarbij uiteraard ook ons eigen biertje in de kijker staat. Voor auto’s en moto’s is er dit jaar een uitgebreide parking beschikbaar op wandelafstand van het café.”

Bij ons kan je terecht voor een beperkt assortiment aan democratische prijzen

Het volkse gebeuren werd Bart, alias Dirty Pik, met de paplepel ingegeven. “In mijn kindertijd vertoefde ik vaak bij mijn grootvader die al van voor de Tweede Wereldoorlog achter de toog van het Café In Koolskamp te Zwevezele terug te vinden was. Het was een café waar het volkse centraal stond. Pépé Henri werd trouwens bezongen en vereeuwigd in de West-Vlaamse klassieker Rit’n zat te skit’n bacht’n d’hoage.”

Ook In Den Schuymenden Bierpot is de link met het volkscafé van pépé Henri niet ver te zoeken. “Door een combinatie van toeval en alertheid kon ik het uithangbord op de kop tikken dat na de afbraak van het café oorspronkelijk verloren was gegaan. Al die tijd heb ik het bewaard en net zoals bij de vorige edities hangt het bord nu ook in de tot café ingerichte garage. Het bord is inmiddels meer dan een eeuw oud en dat is iets ouder dan Henri’s dochter – mijn moeder – nu is. Ze probeert ook nog steeds op elke editie van ons pop-upcafé aanwezig te zijn.”

Prachtig uitzicht

Voor de rest heeft de Opperscum nog één boodschap. “Het geluk steekt soms in de kleine dingen: te voet, met de fiets of wie weet zelfs met de belbus om daar in alle rust te genieten van het prachtig uitzicht op de Kapelse velden en weiden, terwijl je ondertussen een streekbiertje nuttigt. Het leven kan tegelijk eenvoudig en mooi zijn. In Den Schuymenden Bierpot vind je gegarandeerd je gading en gelijkgestemden.” (KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier