Dirty Scums organiseren 21ste Rock@Schuiferskapelle

The Dirty Scums kunnen eindelijk hun festivalletje Rock@Schuiferskapelle organiseren. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Wie van een Dorpsfeest houdt en daarbij ook de festivalsfeer wil opsnuiven, moet zaterdag 11 september in Schuiferskapelle zijn. Club 77 vormt er opnieuw het decor voor Rock@Schuiferskapelle dat voor de 21ste keer georganiseerd wordt door The Dirty Scums. De organisatoren zijn alvast in hun nopjes, zo valt te horen bij Bart D’Ooghe.

“We hebben Rock@Schuiferskapelle inderdaad tot driemaal toe proberen te verplaatsen. Eerst naar december en dan twee keer geprobeerd in januari maar telkens zonder succes. Uiteindelijk een jaar later dan gepland kan het feest eindelijk doorgaan.”

“We zijn heel tevreden dat het festivalletje kan plaatsvinden zonder beperkende maatregelen. We hebben geen publiciteit kunnen voeren zoals het hoort, maar toch durven we te hopen op een behoorlijke opkomst. Dat is uiteraard ook plezieriger voor de bands zelf en dan zullen ook wij echt tevreden zijn.”

Niemand controleren

“Wij vallen onder de maatregelen voor indoor evenementen tot 200 personen. Daarvoor is geen Covid Safe Ticket vereist. We hoeven dus niemand te controleren, wat we trouwens ook niet als onze taak beschouwen. Tevens zijn er geen beperkende maatregelen van toepassing. We gaan ervan uit dat iedereen intussen zo verstandig is geworden om essentiële hygiënische maatregelen toe te passen. Aan de bands vragen we bijvoorbeeld om hun eigen zangmicro’s mee te brengen, zodat niet dezelfde set micro’s door elke band wordt gebruikt. We waren het er steeds voltallig over eens dat een editie van Rock@SKP met beperkingen gewoon niet kan.”

“Tevreden dat festivalletje kan plaatsvinden zonder beperkende maatregelen”

De line-up ziet er na vier pogingen nog steeds hetzelfde uit. “Het is natuurlijk de verdienste van de bands zelf dat ze steeds zijn blijven doorgaan. Doordat de datum viermaal verplaatst werd, hadden we wel regelmatig contact met hen, en daaruit bleek toch telkens dat ze allemaal nog steeds op een of andere manier actief waren, en ook stonden te popelen om te kunnen spelen. Als je weet dat uit onze uitgebreide corona-enquête van december 2020 bleek dat er na tien coronamaanden al 15 van de 42 Tieltse bands geen teken van leven meer gaven, dan is het feit dat we de affiche van Rock@SKP hebben kunnen behouden toch wel een aangename vaststelling. Leuk ook om bovenop alle rompslomp door corona niet bijkomend nog andere bands te moeten contacteren.”

Na de editie van dit jaar kijkt de organisatie, met een biertje in de hand, al vooruit naar de volgende editie. “Met de spreuk ‘met bier en zang leeft men’ lang zal volgend jaar de 150ste band optreden die we al naar het podium van Club 77 in Schuiferskapelle hebben gehaald, de Scums zelf niet meegerekend.”

40 jaar de Scums

“Maar daarvoor hebben we nog onze veertigste verjaardag met de Scums. Twee dagen met telkens vijf bands op het programma. De toegang is gratis en het bier aan 1,50 euro. Zeg nu zelf, bier smaakt toch beter met muziek. En het is nog lekkerder als de prijs rond de 1,50 euro schommelt”, lacht Bart D’Ooghe.

“Onlangs hadden we ons eerste optreden sinds februari 2020. Wat hebben we dit gemist en wat smaakt dit naar meer”, aldus de Opperscum. (KeMa)

Druk programma Dorpsfeesten


Naast Rock@Schuiferskapelle staat er in datzelfde weekend nog meer op het programma in het kader van de Dorpsfeesten.


Zaterdag 11 september

• Dorpsloop: gezamenlijke start op het dorpsplein wanneer de kerkklok 10.30 uur slaat.

• Eerste communie: misviering om 14 uur met eerste communicanten in de O. L. V. Geboortekerk.

• Petanque: om 14 uur op petanqueveld Brouwerijstraat, tot 17 uur.

Voetbal: op voetbalterrein Kronkelbeekstraat; Kistel Palace en Los Bomberos (14 uur) en Torensjotters en Pompierke (15.30 uur).

• Rock@Schuiferskapelle: 17 uur: Monroaw (rock), 18.30 uur: The Dirty Scums (punk), 20 uur: Sisters of Mercy (by The Mistress of Jersey), 21.30 uur: Green Day playing Dookie (by St.-Jimmy’s), 23 uur: Judas Priest (by Silverwolf).


Zondag 12 september

• Ontbijt: Van 9 tot 11 uur in O. L. V. Geboortekerk. Deelname: 7 euro (4-12 jaar) en 14 euro (+12 jaar), inschrijven via overschrijving op BE31 8538 5386 4255 (Gezinsbond) met vermelding naam + aantal volwassenen en kinderen.

• Markt: 9 tot 13 uur op Dorpsplein, vanaf 11 uur ook receptie.

• Speelstraat: 9 tot 18 uur op Dorpsplein.

• David Catchy: 18 tot 20 uur in en rond ‘t Een en ‘t Ander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier