Dirk vindt eerste jeugdliefje Patricia terug dankzij KW

Dirk van Rosmalen is op zoek naar zijn eerste jeugdliefje Patricia die hij 55 jaar geleden leerde kennen aan de zandbak op de Jan Breydellaan in Brugge. (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Dirk van Rosmalen is op zoek naar zijn eerste jeugdliefje Patricia die hij 55 jaar geleden leerde kennen aan de zandbak op de Jan Breydellaan in Brugge. (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Bieke Cobbaert

Vorige week kon u hier het verhaal lezen van Dirk van Rosmalen. De Bruggeling kwam in 2020 terug thuis in Assebroek, nadat hij tientallen jaren in Limburg woonde. Hij vroeg zich luidop af hoe het nog zou zijn met zijn jeugdliefje Patricia. “Dankzij een alerte lezer kwam ik met haar in contact”, is Dirk opgetogen.

Dirk van Rosmalen (68) vroeg zich in het artikel af hoe het nog zou zijn met Patricia, zijn eerste jeugdliefje dat hij ruim 55 jaar geleden leerde kennen aan de zandbak op de Jan Breydellaan in Brugge. Haar achternaam wist hij niet, maar de enkele aanwijzingen die hij wél had, deden bij een alerte lezer een belletje rinkelen.

“Patricia baat een kattenasiel uit in een klein dorpje” – Dirk van Rosmalen

“Jean-Pierre Legrou uit Brugge had het artikel gelezen en doorgestuurd naar zijn schoonzus Patricia. Al vrijdag tegen de middag kreeg ik een mailtje van haar. Dat was dus buitengewoon snel en tegen alle verwachtingen in. Trouwens, de eerste en enige e-mail die ik heb gekregen, was van Patricia zelf”, getuigt Dirk. Hij kwam ondertussen te weten dat haar familienaam Rotsaert is en dat ze met haar man in Vosselare, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Deinze, woont.

Een vraag uit het artikel is alvast beantwoord voor Dirk: wáár het leven Patricia gebracht heeft.

Uitbaatster Kattenasiel

“Sinds 2014 runt ze Kat op de dool , een klein kattenasiel in Deinze. Ze is zowel uitbaatster van het asiel als penningmeester en secretaris”, vervolgt Dirk. “Ze schreef ook in haar mailtjes dat ze me nog herinnert. Dat ik boeken bracht bij haar thuis in de Lange Vesting toen ze als tiener de bof had en dat ze dagelijks passeerde langs ons huis in de Smedenstraat op weg naar school, wist ze nog. Ook dat ze mij zag bij haar ‘tante Bet’ in Taverne Royale op de Markt in Brugge toen ik er werkte als jobstudent, herinnert ze zich nog.”

Ondertussen e-mailden Dirk en Patricia een paar keer heen en terug. “Waar het leven haar gebracht heeft, kon ik afleiden uit de mails. Ook op mijn vraag wát het leven haar gebracht heeft, kon ik het antwoord al een klein beetje afleiden. Maar ook daarop komt wellicht een uitgebreid antwoord, want Patricia e-mailde dat ze haar levensloop wel eens zal vertellen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.