Dirk Verwilst legt tweede keer in één legislatuur de eed af als burgemeester

©Davy Coghe Davy Coghe
©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De wonderen zijn de wereld niet uit: Dirk Verwilst legt voor de tweede keer in één en dezelfde legislatuur de eed af als burgemeester. Dit zal een plaatsje krijgen in de geschiedenisboeken.

Dirk Verwilst legde deze ochtend om 10 uur in de ambtswoning van gouverneur Carl Decaluwé in Brugge de eed af als burgemeester van Meulebeke. Dit voor de tweede keer binnen één ambtstermijn.

Dirk Verwilst: “Dit geeft me een dubbel gevoel. We hebben een jaar lang een complete stilstand gekend in het besturen van onze gemeente. Daarbij kwamen nog de beschuldigingen en de laster, zowel aan mijn adres als dit van mijn familie, het college en de leden van de Lijst van de Burgemeester. Dit is geen evident verhaal.”

“Anderzijds heb ik nu het gevoel dat gerechtigheid is geschied. Toen de onbestuurbaarheid werd ingeroepen, is het normaal dat de burgemeester ontslagen wordt. Dit gebeurde op 10 november door minister Bart Somers. De burgemeester kan dan wel zijn ambt blijven uitoefenen tot een nieuwe burgemeester wordt aangesteld. Dankzij de nieuwe coalitie die ondertussen ontstond, halen we opnieuw de meerheid en word ik terug in mijn ambt geplaatst. Ik ben heel tevreden dat we uit deze penibele situatie zijn geraakt, nu hebben we nog vier jaar om er volop tegenaan te gaan, dit om het welzijn van alle Meulebekenaren te behartigen.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.