Dirk mag dankzij onze zomerquiz gratis naar Disneyland

Dirk Vandemoortele (53) uit Emelgem is onze tweede weekwinnaar. Hij wint twee tickets voor Disneyland Parijs. Opmerkelijk: normaal zat hij volgende week in Disneyworld in Florida. “Ik doe vooral mee met quizzen om reizen te winnen. Dat vind ik heel verrijkend.”

Dirk, vorig jaar, in Stockholm. “Reizen vind ik verrijkend.” (GF)

In het dagelijks leven exporteert Dirk Vandemoortele voor een West-Vlaamse firma al 26 jaar wol naar het verre oosten. Een heel boeiende maar moeilijke job, klinkt het. “Zelf ga ik ook regelmatig naar China”, weet Dirk. “Ik hou van reizen in het algemeen en nieuwe mensen leren kennen. Dat vind ik heel verrijkend.” Momenteel staat het reizen even on hold, al staat er binnenkort wel een weekje Zuid-Frankrijk op het programma. Leuk detail: volgende week zat hij normaal gezien in Disneyworld Florida, maar dat gaat logischerwijze niet door. De reis is een jaartje opgeschoven, maar lang hoeft het gezin van Dirk het park niet te missen, want met onze quiz won hij twee tickets voor Disneyland Parijs. “Daar ben ik heel blij mee, ook al gaan we er regelmatig naartoe. Perfect om even het verstand op nul te zetten. Ook onze twee dochters van 18 en 15 gaan graag mee. Vorig jaar zijn we nog geweest. Meestal gaan we in speciale periodes zoals rond Halloween. Wanneer we nu vertrekken, weten we nog niet. We zullen de drukte wat afwachten.”

Dirk houdt wel van quizzen, al zit hij niet in een vereniging. “Het is goed om even de gedachten te verzetten. In het verleden heb ik met jullie krant al een paar keer iets gewonnen. Meestal speel ik mee om een reis te winnen. De trip naar Disneyworld won ik trouwens met een wedstrijd van Babybel.”

Dirk is in elk geval sterk bezig, want vorige week werd hij al tweede. Het ziet er dus goed uit in het eindklassement. “Eerlijk: ik doe eigenlijk vooral mee om de eerste plek te bemachtigen. De prijs vind ik dan niet zo belangrijk. Jullie quiz is wel geen gemakkelijke, vind ik. Ik heb een paar keer moeten gokken. Het helpt wel dat ik door mijn werk de actualiteit goed opvolg. En meestal lees ik jullie krant op vrijdag helemaal, om dan op zaterdag mee te doen aan de quiz. Ik ben blij met mijn eerste plek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.