Dirk Deleye heeft een zwak voor het zwembad van Menen: “In het water kom ik tot rust”

Het zwembad van Menen is het favoriete plkeje van Dirk Deleye.© (Foto WO)
Het zwembad van Menen is het favoriete plkeje van Dirk Deleye.© (Foto WO)
Redactie KW

Elke week laten we een BGM (bekende Groot Menenaar) of ex-Menenaar aan het woord op haar of zijn lievelingsplekje in de stad. Het kan een plaats zijn waar hij/zij tot rust komt, graag vertoeft, eet, sport of shopt. Deze week neemt Dirk Deleye, geboren en getogen Menenaar maar naar Geluwe uitgeweken, ons mee naar het zwembad van Menen.

Dirk Deleye is sinds 1985 medezaakvoerder van Fotohandel Deleye waar de Grote Markt overloopt in de Ieperstraat, een zaak die in 1965 door zijn vader werd opgericht. Toen tien jaar geleden ‘Shop en Beleef’ werd opgestart, was Dirk erbij als pionier en bestuurslid. Sinds twee jaar is hij voorzitter.

Wat heb je met het zwembad Dirk? “Denk nu maar niet dat ik sportief ben. Op wat fietsen na haal ik vooral veel beweging door het heen en weer lopen in onze winkel. ( lacht ) Pas drie jaar geleden leerde ik het zwembad van Menen kennen en dan nog per toeval. Door het vele staan, had ik veel last van pijn aan mijn voeten. Mijn kinesist stelde voor om te gaan zwemmen en de therapie leek te werken. Zo ben ik hier terecht gekomen en samen met mijn echtgenote kom ik nu elke maandagmorgen om 7.30 langs om een uurtje te zwemmen. Ook nu alles met reservaties gebeurt, zijn we elke maandag op post. Daar blijkt dan dat het zwembad erg in trek is want hoewel het vroeg in de morgen is en dan nog op maandag zijn alle baantjes telkens volzet. Het is een heel mooi zwembad met vriendelijk personeel, netjes onderhouden waar iedereen terecht kan, zowel jong en oud en het ligt dan ook nog eens in een mooie omgeving. Ja, ik voel me hier thuis, in het water vergeet je alles waar je mee bezig bent en nadien heb je weer energie om er weer volop tegenaan te gaan. Op zwemgebied was ik een laatbloeier, pas in het vijfde leerjaar leerde ik zwemmen van de onlangs overleden meester Dejonghe”, zegt Dirk.

Restaurantbezoek

Zijn er nog andere plaatsen waar je graag komt? “Zeker en vast, onze eigen winkel maar dat is vanzelfsprekend. Italië en Frankrijk zijn mooie landen maar een verblijf in het buitenland hoeft niet voor mij, wij hebben in België een heel mooie kustlijn waar ik graag kom. Ik verkies niet de drukte, maar plekjes waar het gezellig is en men tot rust kan komen. Voor de coronapandemie gingen we vaak op restaurant, wekelijks gingen we minstens één keer een dagschotel eten. Door corona is dat weggevallen, dat mis ik, niet enkel voor het eten maar vooral voor de sociale contacten die men er legt.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten