Dirk De fauw reageert na steekpartij: “Hopelijk snel weer aan de slag”

Dirk De fauw stelt het redelijk goed, zegt hij. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Dirk De fauw heeft vanop zijn ziekenhuisbed een eerste reactie de wereld ingestuurd. De burgemeester van Brugge werd zaterdagmorgen neergestoken en raakte daarbij zwaargewond, maar is ondertussen buiten levensgevaar.

Dirk De fauw verblijft na de steekpartij van zaterdagmorgen in het Brugse AZ Sint-Jan. “Mijn toestand is momenteel redelijk goed”, klinkt het vanop zijn ziekenhuisbed. “Ik wil uitdrukkelijk het ziekenhuispersoneel bedanken voor de goede zorgen. Ik wil ook alle mensen bedanken die massaal hun steun hebben betuigd en mij een spoedig herstel wensen.”

De burgemeester vindt het vooral jammer dat hij nu even buiten strijd is. “Want zo mis ik mooie momenten met mijn inwoners”, zegt hij. “Vanmiddag werd ik bijvoorbeeld verwacht op de viering van een 100-jarige Bruggeling. Ik vind het spijtig dat ik hier niet op aanwezig kan zijn. De dag startte nochtans mooi, met de persvoorstelling van de Brugse koetsiers die weer rijden. Ik blijf positief en hoop zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.