Zaterdagmiddag stuurde Dirk De fauw al een persbericht de wereld in, maar nu kregen we de Brugse burgemeester ook aan de lijn. "Mijn toestand is momenteel redelijk goed", klinkt het. "Voordat mijn halswonde gehecht werd, moest ik onder de scanner om zeker te zijn dat er geen vitale delen geraakt waren. Jammer dat ik nu even buiten strijd ben, want zo mis ik een aantal mooie momenten met onze inwoners. De viering van de honderdste verjaardag van bootjesman Edmond Coucke, bijvoorbeeld. Heel spijtig."

De Brugse burgervader ontsnapte aan de dood, maar kan zelf lachen met wat er zich zaterdagvoormiddag afspeelde aan zijn advocatenpraktijk. "Misschien kan je als titel van dit artikel schrijven Dictator bijna vermoord?", lacht hij, verwijzend naar de strip 'Dictator Dirk' die wekelijks in het Brugsch Handelsblad staat en onlangs ook in boekvorm werd uitgegeven (foto).

"De cartoonisten die wekelijks de satirische strip tekenen, zullen geen gebrek aan inspiratie heb. Er is één ding goed aan de snijwonde van 14 centimeter die ik nu in mijn hals heb. De nationale media hadden zaterdagnamiddag totaal geen aandacht voor de verboden manifestatie die Voorpost zaterdag in Brugge organiseerde om vermoorde blanke Zuid-Afrikanen met een rouwregister te herdenken."

Al meteen grappen maken en politiek uithalen, luttele uren nadat er een aanslag op zijn leven werd gepleegd: Dirk De fauw is duidelijk aan de beterhand. "Ik wil uitdrukkelijk het ziekenhuispersoneel van het AZ Sint-Jan bedanken voor de goede zorgen die ze me hebben geboden. Ook bedank ik graag alle mensen die massaal hun steun hebben betuigd en me een spoedig herstel wensen. Ik hoop zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan..."

Zaterdagmiddag stuurde Dirk De fauw al een persbericht de wereld in, maar nu kregen we de Brugse burgemeester ook aan de lijn. "Mijn toestand is momenteel redelijk goed", klinkt het. "Voordat mijn halswonde gehecht werd, moest ik onder de scanner om zeker te zijn dat er geen vitale delen geraakt waren. Jammer dat ik nu even buiten strijd ben, want zo mis ik een aantal mooie momenten met onze inwoners. De viering van de honderdste verjaardag van bootjesman Edmond Coucke, bijvoorbeeld. Heel spijtig."De Brugse burgervader ontsnapte aan de dood, maar kan zelf lachen met wat er zich zaterdagvoormiddag afspeelde aan zijn advocatenpraktijk. "Misschien kan je als titel van dit artikel schrijven Dictator bijna vermoord?", lacht hij, verwijzend naar de strip 'Dictator Dirk' die wekelijks in het Brugsch Handelsblad staat en onlangs ook in boekvorm werd uitgegeven (foto). "De cartoonisten die wekelijks de satirische strip tekenen, zullen geen gebrek aan inspiratie heb. Er is één ding goed aan de snijwonde van 14 centimeter die ik nu in mijn hals heb. De nationale media hadden zaterdagnamiddag totaal geen aandacht voor de verboden manifestatie die Voorpost zaterdag in Brugge organiseerde om vermoorde blanke Zuid-Afrikanen met een rouwregister te herdenken." Al meteen grappen maken en politiek uithalen, luttele uren nadat er een aanslag op zijn leven werd gepleegd: Dirk De fauw is duidelijk aan de beterhand. "Ik wil uitdrukkelijk het ziekenhuispersoneel van het AZ Sint-Jan bedanken voor de goede zorgen die ze me hebben geboden. Ook bedank ik graag alle mensen die massaal hun steun hebben betuigd en me een spoedig herstel wensen. Ik hoop zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan..."