Dirk Couwelier overtuigend prins carnaval van Torhout

De Torhoutse prins Dirk Couwelier met zijn prinses Tania Lust, schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt en burgemeester Kristof Audenaert. © Foto JS
Johan Sabbe

Zaterdagavond is Dirk Couwelier van de Orde van de Sparrestee met een verpletterende meerderheid voor het tweede jaar op rij prins carnaval van Torhout geworden. Hij klopte uitdager Jurgen Vincke van de Orde van de Bourgondiërs. Dirk, alias Jettie, behaalde liefst 671 van de 768 uitgebrachte stemmen.

Het verkiezingsbal in zaal De Mast verliep in een prima carnavaleske sfeer. De grote opkomst van vorig jaar, toen er 1.189 mensen kwamen stemmen, kon weliswaar niet geëvenaard worden, maar schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt was hoe dan ook heel tevreden over de aanwezigheid van bijna achthonderd carnavalisten. Van de 768 stemmen waren er vijf ongeldig, 671 voor Dirk en 92 voor Jurgen.

Met de steun van KM Torhout

Jettie was de uitgesproken favoriet voor een tweede opeenvolgende titel en maakte de hooggespannen verwachtingen waar. Net als vorig jaar koos hij Tania Lust als prinses. Het duo wil nu volle gas geven om volgend jaar voor de derde keer de zege te pakken en zo het nieuwe keizerspaar te worden. Sinds 2014 zijn Kurt Roose en Cindy Vanthourenhout de regerende Torhoutse keizer en keizerin. Zij behoren eveneens tot de Orde van de Sparrestee.

Prins carnaval Dirk Couwelier (53) woont in de Esdoornstraat. Hij is getrouwd met Nancy Sintubin (47), heeft een dochter Jana Couwelier (28), een stiefzoon Kenneth Hamers (23) en een stiefdochter Sharon Hamers (20). Naast carnaval is hij dol op voetbal. Hij is al vijftien jaar afgevaardigde van de jeugdploeg IP U14 van voetbalclub KM Torhout. Hij is trouwens ook lid van het jeugdbestuur van KM, supporter van het eerste elftal en tevens al jaren fan van Club Brugge.

Dirk en Ronny willen graag keizer worden

“Ik heb maandenlang alle carnavalsbals bezocht samen met afvaardigingen van de Orde van de Sparrestee en KM Torhout”, aldus een gelukkige Dirk. “Daar word ik nu voor beloond. Mijn volgende doel is de keizerstitel.”

Eerder op de dag was Ronny Boussauw van de Orde van de Bourgondiërs voor het tweede opeenvolgende jaar prins van de derde leeftijd geworden. Met een weliswaar kleine voorsprong van amper negen stemmen. Er zakten 377 mensen naar zaal De Mast af om hun stem uit te brengen. Twee deden dat ongeldig, 183 stemden op uitdager Gaby Tanghe van de Orde van de Sparrestee en 192 op Ronny. Laatstgenoemde, die zijn vrouw Lena Verduijn als prinses koos, hoopt volgend jaar ook keizer te worden. Hier bestaat het huidige keizerspaar sinds 2014 uit Henkie Moyaert en zijn vrouw Andrea Pauwels van de Orde van de Bourgondiërs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.