Dirk Coryn (Blankenberge) en Jurne Verstraete (Roeselare) beginnen met Live Streaming Concept

Het coronavirus heeft de evenementensector zwaar in het hart getroffen. Veel bedrijven en handelszaken zijn intussen terug kunnen opstarten, maar voor de Vlaamse artiesten blijft alles nog heel onduidelijk en weinig hoopvol. Dirk Coryn uit Blankenberge en Jurne Verstraete uit Roeselare zaten in de voorbije weken niet stil. Ze begonnen met de uitbouw van Live Streaming Concept. “Zo kunnen wij vanaf heden artiesten betaald live bij de mensen in de huiskamer brengen en dit met een volwaardig concert. De fans kunnen op dat moment ook live chatten met hun favoriete artiest, die op groot scherm de reacties van de fans te zien krijgt”, legt het duo uit.

Op zaterdag 13 juni mag Leah Bien uit Roeselare de spits afbijten. © PADI/Daniël

Dirk en Jurne namen dit initiatief om onze Vlaamse artiesten die momenteel nergens nog kunnen optreden en dus niets meer verdienen een hart onder de riem te steken.” De vraag van het publiek en de fans is er zeker, de mensen snakken naar entertainment. Aangezien het zeker nog een hele tijd gaat duren vooraleer de artiesten terug op een normaal podium aan het werk kunnen, hebben we oplossingen gezocht om de Vlaamse artiest toch een duwtje in de rug te geven. Het eerste concert zal plaats vinden op zaterdag 13 juni met Leah Bien, juist op de dag van haar verjaardag, wat het eigenlijk nog iets specialer maakt. Verder plannen we op 20 juni de moppenshow H D & D met Jacky Lafon, Luc Caals, Jef De Smedt en Baziel, op 27 juni een concert met Bobby Prins en op 4 juli hoor en zie je Steve Tielens.”

Op 4 juli hoor en zie je Steve Tielens.
Op 4 juli hoor en zie je Steve Tielens.© PADI/Daniël

Hoe werkt het systeem?

“Fans die naar een concert of show willen kijken betalen een vooropgesteld bedrag i) (meestal tussen de 8 en 10 euro per concert, padi). Na betaling ontvangen zij een mail, waarin een knop staat, die bij het aanklikken automatisch verbindt met ons platform waarop het concert wordt uitgezonden. Omdat de fans altijd op de hoogte zouden kunnen blijven van de stand van zaken kunnen ze altijd naar onze website www.livestreamingconcept.com surfen, waar ze steeds een aftellende klok zullen te zien krijgen die aangeeft hoelang het nog duurt vooraleer het concert van start gaat. Om hen nogmaals te herinneren, hebben we er voor gezorgd dat alle mensen die ingeschreven zijn automatisch 10 minuten vooraleer het concert begint nog eens een herinneringsmail krijgen. De applicatie laat ook toe om na het ontvangen van de eerste mail, de concertdatum automatisch te laten toevoegen in je agenda van je smartphone, zodat men de afspraak zeker niet zou vergeten. Van het bedrag dat de fans betalen gaat er een deel naar de artiesten en naar werkingskosten. Heel belangrijk is dat we hiermee ook ons hart willen laten spreken in deze toch voor iedereen wel heel moeilijke tijden en dat we een deel afstaan aan een goed doel. Zo kozen we voor “Polly’s Ranch”, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een beperking. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen op een pony kunnen leren rijden, wat voor hen zeer bemoedigend is en hun lichaamsgezondheid toch zeer bevorderd. Deze organisatie die niet geniet van subsidies kan dus een extra centje gebruiken. Via het Hartteam van Jef De Smedt kwamen we met hen in contact. Van de show “H D & D” zal ook een deel geschonken worden aan het woon en zorgcentrum “De Strandjutter” in Blankenberge. Jacky Lafon zal daar extra in bijdragen. Voor haar is Blankenberge een tweede thuishaven met de zomershows in Het Witte Paard. We gaan na de show alle bewoners van de serviceflats persoonlijk bezoeken in aanwezigheid van de artiesten en ze een gratis pakket afgeven. Na de crisis van de voorbije maanden zullen deze mensen dit extraatje best kunnen gebruiken. Ook andere artiesten die gebruik willen maken van dit platform kunnen contact met ons opnemen. Iedereen is van harte welkom. Wij staan open voor dialoog. Kennissen, vrienden of fans van de artiesten die in het buitenland wonen of vertoeven kunnen perfect aan de livestream deelnemen. Het enige waarover ze moeten beschikken is internet.”

Ook Jacky Lafon is van de partij met natuurlijk 'H D & D'.
Ook Jacky Lafon is van de partij met natuurlijk ‘H D & D’.© PADI/Daniël

“Wij hopen dat de fans van de artiesten dit initiatief massaal zullen steunen. Het is een initiatief dat wij op touw hebben gezet en waar iedereen baat bij heeft. Misschien zal dit wel een klein beetje deel uitmaken voor de toekomst van de entertainmentsector”, stipt het duo aan. “Eens het platform volledig opgestart is, hebben we al verschillende ideeën klaar staan om het initiatief nog een heel stuk uit te bouwen. Dit is dus nog maar het begin. Er liggen nog zeer veel mogelijke wegen open waar ons platform voor kan gebruikt worden.” (PADI)

Dirk Coryn (Blankenberge) en Jurne Verstraete (Roeselare) beginnen met Live Streaming Concept

Bijkomende info kan je verkrijgen bij Dirk Coryn (0493 16 15 99) of bij Jurne Verstraete (0474 48 81 00). www.livestreamingconcept.com

Dirk Coryn (Blankenberge) en Jurne Verstraete (Roeselare) beginnen met Live Streaming Concept

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.